Βρετανός βουλευτής ζήτησε την αναγνώριση του Ψευδοκράτους στα κατεχομενα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια δήλωση που είναι σημαντική να τονιστεί ήρθε από την Αγγλία, η οποία τελευταία έχει δείξει στενούς δεσμούς με την Τουρκία, για το «τουρκικό κράτος» στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την τουρκική Γενί Ακίτ, Βρετανός βουλευτής απευθύνθηκε προς την κυβέρνηση σχετικά με την κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό βόρεια Κύπρο, που έχει γίνει στόχος του Ισραήλ και όπου γίνονται ύπουλα σχέδια που θα αναστατώσουν ορισμένες χώρες.

2 75

Ο Sammy Wilson, βουλευτής στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ζήτησε την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)» Αυτά ήταν τα λόγια του καθάρματος στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Μάλιστα, τόνισε ότι η ΤΔΒΚ πρέπει να αναγνωριστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα ήταν καλύτερος εταίρος για τη χώρα του από τους Ελληνοκύπριους.

 «Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έπρεπε να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ ως νόμιμη αρχή για τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό», είπε ο Wilson.

3 26

«Πιστεύω πραγματικά ότι (η ΤΔΒΚ) αντιπροσωπεύει έναν καλό εταίρο για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Επειδή, σε αντίθεση με τον ελληνοκυπριακό πληθυσμό, ποτέ δεν στόχευσαν ούτε έκαναν εκστρατεία εναντίον των κυρίαρχων στρατιωτικών βάσεων μας στο νησί», είπε, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ