Χαμός με τα Μελομακάρονα στις λαϊκές αγορές – Τα πουλανε φτηνότερα απο τα μαγαζιά – Αμφισβητούν την ποιότητα τους οι ζαχαροπλάστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχουν πάρει θέση στους πάγκους των λαϊκών αγορών, κάτι που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από τους ζαχαροπλάστες, οι οποίοι αμφισβητούν έντονα την ποιότητά τους.

Σάλος με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης των Ράδιο Αρβύλα με το ερώτημα Κουραμπιές ή μελομακάρονο – Πρωτοφανής συμμετοχή

Ο Δημήτρης Μουλιάτος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, τόνισε ότι τα προϊόντα είναι ελεγχόμενα «γιατί πρώτα εμείς θέλουμε ο καταναλωτής να είναι ασφαλής», είπε χαρακτηριστικά στο Action24 και πρόσθεσε ότι τα χριστουγεννιάτικα γλυκά στη λαϊκή έχουν τη μισή τιμή από ότι στα ζαχαροπλαστεία.

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα από τους καλόγερους του Αγίου Όρους

«Β’ ποιότητος Πρόεδρε! Δεν μπορεί να πουλάς κουραμπιέ 7,90 ευρώ και να βάζεις βούτυρο γάλακτος που έχει 12 το κιλό και 13, δεν γίνεται», απάντησε ο Πρόεδρος του Σωματείου των ζαχαροπλαστών Αθήνας, Γιάννης Γλύκος αμφισβητώντας εκτός από την ποιότητα και τη νομιμότητα της πώλησής τους στις λαϊκές.

Εξαιρετική συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με γεύση μελομακάρονο!

«Αυτά που πωλούνται 7,90 τα μελομακάρονα, είναι αμφιβόλου ποιότητος, αμφιβόλου προελεύσεως. Εμάς το υγειονομικό και ο ΕΦΕΤ μας κυνηγάνε κάθε μέρα. Δεν ξέρω πως επιτρέπουν να πωλούνται μελομακάρονα στο δρόμο», πρόσθεσε.

Τι να προσέξουμε καταναλώνοντας κουραμπιέδες και μελομακάρονα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ