Η Γαλλία αναγκάζεται και διπλωματικά να εγκαταλείψει τον Νίγηρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γαλλία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία της στον Νίγηρα αφού κατέστη ανίκανη να εργαστεί κανονικά ή να εκτελέσει τα καθήκοντά της, μετά την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μπαζούμ, στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με όσα ανέφεραν διπλωματικές πηγές την Πέμπτη, σημειώνει η αιγυπτιακή ‘al Qahera News’.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι, ελήφθη υπόψη η εχθρική κατάσταση που υπάρχει προς τη γαλλική παρουσία και αποφασίστηκε να κλείσει η γαλλική πρεσβεία το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται η γαλλική διπλωματική αποστολή έχει αρχίσει διαδικασίες για εκταμίευση για αποζημιώσεις των ντόπιων υπαλλήλων της.

Επίσης, η France24 αναφέρεται στο θέμα:

«Αυτό είναι ένα νέο στάδιο στο βαθύ διαζύγιο μεταξύ Γαλλίας και Νίγηρα. Το Παρίσι αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία του στην πρωτεύουσα Νιαμέι, όπου «δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει κανονικά ή να εκτελέσει τις αποστολές της», όπως πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου από διπλωματικές πηγές.

»Αυτό το εξαιρετικά σπάνιο μέτρο έρχεται αφότου ο Νίγηρας ανακοίνωσε στις 12 Δεκεμβρίου την αποχώρηση όλων των Γάλλων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα ως μέρος του αγώνα κατά των τζιχαντιστών έως τις 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή σήμερα Παρασκευή».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ