Γκουτέρες: Το Ισραήλ θέτει «τεράστια εμπόδια» στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Παρασκευή, αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε την επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ότι η ισραηλινή επίθεση είναι «το πραγματικό πρόβλημα… και υπάρχουν μεγάλα εμπόδια» για την εισαγωγή αυτής της βοήθειας.

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ εξαπολύει αυτήν την επίθεση δημιουργεί μεγάλα εμπόδια στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», είπε ο Γκουτέρες .

Πρόσθεσε ότι «μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι τρομερές ανάγκες του πληθυσμού στη Γάζα και να τεθεί τέλος στον συνεχιζόμενο εφιάλτη του».

Εξήγησε ότι «ήλπιζε» περισσότερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την έκδοση ψηφίσματος που δεν ζητούσε κατάπαυση του πυρός .

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συνέχισε: «Ελπίζω ότι η σημερινή απόφαση θα κάνει τους ανθρώπους να κατανοήσουν ότι μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός είναι πράγματι απαραίτητη εάν θέλουμε αποτελεσματική ανθρωπιστική βοήθεια».

Εξέφρασε επίσης «βαθιά απογοήτευση για τις δηλώσεις ανώτερων Ισραηλινών αξιωματούχων που αμφισβητούν τη λύση των δύο κρατών».

Είπε: «Παρά τη δυσκολία που φαίνεται σήμερα, η λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών , το διεθνές δίκαιο και τις προηγούμενες συμφωνίες, είναι ο μόνος δρόμος για διαρκή ειρήνη».

Πρακτορεία-Sky news Arabia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ