Η Γερμανία θα στείλει άλλους 200 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο σαφώς επιδεινώνεται και το ΝΑΤΟ θα αυξήσει την παρουσία του την άνοιξη, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας της Bundeswehr.

Ως αποτέλεσμα, η Γερμανία αναμένεται να στείλει άλλους 200 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτό ανακοίνωσε ο ταξίαρχος Ραλφ Χάμερσταϊν σύμφωνα με την Bundeswehr.

Ο Χάμερσταϊν  δήλωσε στην «Die Welt»  ότι η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα δεν προχωρά όπως όλοι ελπίζαμε.

«Η Bundeswehr έχει αυτή τη στιγμή περίπου 80 στρατιώτες στη χώρα, οι οποίοι σύντομα θα αυξηθούν κατά περίπου 200, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού υποστήριξης. Άρα θα γίνουν περίπου 280», είπε.

Ο Χάμερσταϊν τόνισε ότι μόνο μία πολιτική λύση υπάρχει για τη σύγκρουση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ και να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας σταθερής, δημοκρατικής, πολυεθνικής δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», είπε.

Περισσότεροι από 130 επιπλέον στρατιώτες από τη Ρουμανία έφτασαν στο Κοσσυφοπέδιο στις 13 Οκτωβρίου 2023 για να ενισχύσουν περαιτέρω την ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), επιπλέον των 200 Βρετανών στρατιωτών που αναπτύχθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

 Η ανάπτυξη αυτών των πρόσθετων στρατευμάτων έρχεται μετά τη βίαιη επίθεση στην αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου στις 24 Σεπτεμβρίου και την αύξηση της έντασης στην περιοχή.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ