Ο ερευνητής Βαχίτ Τουρσούν ανακάλυψε 5.000 άγνωστες ποντιακές λέξεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε το νέο τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Αυτό το διπλό τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2023 διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

Μέσα στις σελίδες του μπορεί να διαβάσει κάποιος «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το τεύχος αφιερώνεται στoν Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Βόρειο Ήπειρο.

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άρθρα όπως: το έργο της Ελληνίστριας Ναταλίας Μορελεόν, η γένεση των Ελληνικών παραδοσιακών χορών καθώς και η χορωδία «Μαίανδρος» της ελληνικής κοινότητας Ρόμαν της Ρουμανίας.

Ενδιαφέροντα είναι τα άρθρα που αναφέρονται στην επίδραση της Ελληνικής Γλώσσας στην ισπανική και στον ερευνητή Βαχίτ Τουρσούν που ανακάλυψε 5.000 άγνωστες ποντιακές λέξεις.

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στον κόσμο.

IMG 4645

Το τεύχος αυτό διατίθεται δωρεάν στον ιστότοπό :
https://www.odeg.gr/ta-nea-mas/1162-deltio-typou-periodiou-7-132-8-133.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ