Οι Ιρανοί προειδοποιούν για ενδεχόμενο “κλεισιμο” της Μεσογείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σύντομα θα περιμένουν το κλείσιμο της Μεσογείου Θάλασσας, (του Στενού) του Γιβραλτάρ και άλλων πλωτών οδών», δήλωσε ο Ταξίαρχος Mohammad Reza Naqdi, συντονιστής διοικητής του στρατιωτικού σώματος, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim, το οποίο έχει άμεση σχέση με τους Φρουρούς.

Το Ιράν βέβαια δεν έχει άμεση πρόσβαση στη Μεσόγειο, με τον Naqdi να κάνει λόγο για «γέννηση νέων δυνάμεων αντίστασης και κλείσιμο άλλων πλωτών οδών». Οι μόνες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μεσόγειο, όπως αναφέρει το Reuters, είναι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και η πολιτοφυλακή στη Συρία.

Η δήλωσή του όπως τη μεταδίδουν από το Ιράν:

«Με τη συνέχιση των εγκλημάτων, η Αμερική και οι σύμμαχοί της πρέπει να περιμένουν τη γέννηση νέων δυνάμεων αντίστασης και το κλείσιμο άλλων πλωτών οδών και δρόμων γι’ αυτές, χθες ο Περσικός Κόλπος και το Στενό του Ορμούζ έγιναν εφιάλτης για αυτούς. Σήμερα, το Bab al-Mandab και η Ερυθρά Θάλασσα τους έχουν παγιδεύσει και με τη συνέχιση αυτών των εγκλημάτων, θα πρέπει σύντομα να περιμένουν να τους κλείσουν η Μεσόγειος Θάλασσα, το Γιβραλτάρ και άλλες πλωτές οδούς. Η σκληρότητα που έχει πάει πολύ μακριάμ πρέπει να περιμένει την καταιγίδα».

Το Ιράν υποστηρίζει τη Χαμάς στη σύγκρουση με το Ισραήλ και κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστηρίζουν τα «ισραηλινά εγκλήματα» στη Γάζα.

Ο Λευκός Οίκος μόλις χθες δήλωσε ότι το Ιράν «εμπλέκεται βαθιά» στον σχεδιασμό επιχειρήσεων των Χουθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ομάδα Χούθι της Υεμένης επιτέθηκε τον περασμένο μήνα σε εμπορικά πλοία που έπλεαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, ως αντίποινα για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, με αποτέλεσμα πολλές ναυτιλιακές εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ