Ιρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Συρία- Η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας εξέχων διοικητής των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης σκοτώθηκε στη Συρία ως αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Δευτέρας στην Τεχεράνη.

Το πρακτορείο Tasnim ανέφερε, «Ο  Σαγέντ Ραντί Μουσαβί, ένας από τους ανώτερους διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, σκοτώθηκε τη Δευτέρα μετά τη σιωνιστική επίθεση που είχε στόχο την περιοχή Σαγίντα στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Δαμασκού, πριν από μερικές ώρες».

Σημείωσε ότι είναι «ένας από τους παλαιότερους συμβούλους των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία».

Το επίσημο πρακτορείο IRNA, με τη σειρά του, επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Μουσαβί, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν .

Επισήμανε ότι είναι «ένας από τους παλαιότερους συμβούλους των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία» και ένας από τους συντρόφους του πρώην διοικητή της δύναμης Quds στους Φρουρούς της Επανάστασης, υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη τον Ιανουάριο του 2020.

Κάτοικοι στην περιοχή Σαγίντα Ζεϊνάπ ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσαν τεράστιες εκρήξεις και λοφία καπνού να υψώνονται από μια κοντινή περιοχή φάρμας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημείωσε ότι «ισραηλινοί πύραυλοι στόχευσαν δύο τοποθεσίες της Χεζμπολάχ και φιλοϊρανικών ομάδων σε δύο αγροκτήματα στην περιοχή Σαγίντα Ζεϊνάπ».

Απειλές Ιρανού προέδρου

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να κάνει το Ισραήλ να «πληρώσει» το τίμημα για τη δολοφονία του ηγέτη των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία.

2 101

Ο Ραΐσι προέβη σε δηλώσεις αναφέροντας «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το βήμα είναι άλλο ένα σημάδι της απογοήτευσης, της αδυναμίας και της ανικανότητας του σφετεριστή Σιωνιστικού καθεστώτος στην περιοχή», προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει σίγουρα το τίμημα για αυτό το έγκλημα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τεχεράνη ανακοινώνει τη δολοφονία μελών των ενόπλων δυνάμεών της στη Συρία, καθώς επιβεβαιώνει ότι είναι παρόντες σε «συμβουλευτικές» αποστολές.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ