Σαρώνει ο Μητσοτακης: Το Politico απένειμε “βραβείο κατασκοπείας” στον Έλληνα πρωθυπουργό για το 2023

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνης διασυρμός του Κυριακου απο το Politico, «Δεν υπάρχουν πολλοί ηγέτες που θα μπορούσαν να επιβιώσουν από τις αποκαλύψεις ότι οι μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησής τους προσπαθούσαν να κατασκοπεύσουν την αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους. Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πολιτικός» και συνεχίζει κάνοντας αναφορά στην «κρητική πολιτική δυναστεία» από όπου προέρχεται.

IMG 9516

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο γόνος μιας κρητικής πολιτικής δυναστείας, ο σπουδασμένος στο Χάρβαρντ Μητσοτάκης, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όχι μόνο κατάφερε να ρίξει νερό στο σκάνδαλο, γνωστό ως “Predatorgate” – κέρδισε την επανεκλογή του στη διαδικασία, υποστηρίζοντας την αθωότητά του».

Όπως τονίζει το Politico, «Το λογισμικό κατασκοπείας Predator που έδωσε το όνομά του στην υπόθεση θέτει το κινητό τηλέφωνο του θύματος στο έλεος των επιτιθέμενων, δίνοντάς τους πλήρη πρόσβαση στη συσκευή. Δεν είναι ο τύπος της εφαρμογής που μπορεί κανείς να αγοράσει στο App Store. Το πώς ακριβώς το Predator κατέληξε σε σχεδόν 100 συσκευές στην Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκαν σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, παραμένει ένα μυστήριο που ίσως δεν λυθεί ποτέ».

«Τον περασμένο μήνα, οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν ποινική έρευνα κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ανεξάρτητης εποπτικής αρχής που ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση της υπόθεσης Predator, υποστηρίζοντας ότι οι υπάλληλοι εκεί διέρρευσαν διαβαθμισμένες πληροφορίες» καταλήγει το Politico.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ