Κακαβιά: Διώκονται για διαφθορά Αλβανοί αξιωματικοί της συνοριακής αστυνομίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρχισε έρευνα στους τελωνειακούς υπαλλήλους της συνοριακής διάβασης με την Ελλάδα, στην Κακαβιά, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες που αποφεύγουν τις τελωνειακές διαδικασίες.

Αυτή η έρευνα φαίνεται ότι επεκτάθηκε και σε ορισμένους συνοριακούς αστυνομικούς. Στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της τελωνειακής υπηρεσίας των συνόρων, μετά από ανάκριση, κατασχέθηκαν τα προσωπικά τους τηλέφωνα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη μέτρα αναστολής ή αλλαγές στις διαδικασίες λειτουργίας της συνοριακής διάβασης.

Ωστόσο, ένας τελωνειακός εξακολουθεί να αναζητείται ως ύποπτος για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών για αποφυγή εκτελωνισμού ρυμουλκούμενου και 4 φορτηγών βαρέων τονάζ που πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω με μεγάλη ποσότητα εμπορευμάτων.

Μετά την πρώτη επιχείρηση της Εσωτερικής Ασφάλειας, ο τοπικός τομέας διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος στο Αργυρόκαστρο παρέπεμψε στην εισαγγελία τις καταγγελίες για δύο πολίτες ηλικίας 48 και 49 ετών από το Φιέρι, καθώς κατά τον έλεγχο των οχημάτων τους οι αστυνομικές υπηρεσίες εντόπισαν πολλά κεφάλια μικρών βοοειδών, χωρίς έγγραφα με την υποψία για λαθρεμπόριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την αναζήτηση ενός ακόμη τελωνειακού υπαλλήλου, 38 ετών με τα αρχικά Β.Μ., ο οποίος φέρεται να βοήθησε τους 2 αυτούς πολίτες να περάσουν τα οχήματα με βοοειδή, στο σημείο ελέγχου της Κακαβιάς, χωρίς να ολοκληρώσουν τις τελωνειακές διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης για τους δύο τελωνειακούς που συνελήφθησαν για την ανεξέλεγκτη διέλευση των συνόρων με  αποδοχή χρημάτων την παραμονή των Χριστουγέννων, γράφουν σήμερα τα αλβανικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ