Πρόεδρος Σερβίας: Οι πολίτες να μην ανησυχούν καμία “επανάσταση” δεν βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε απόψε ότι οι εκπρόσωποι και οι υποστηρικτές του συνασπισμού «Σερβία κατά της Βίας» προσπαθούν να καταλάβουν βίαια τη συνέλευση της πόλης του Βελιγραδίου και είπε στους πολίτες να μην ανησυχούν, γιατί δεν συμβαίνει επανάσταση.

«Θέλω να σας πω να μην ανησυχείτε, πολίτες της Σερβίας. Αν και οι σκηνές είναι δραματικές, γιατί αγαπάμε τη χώρα μας, αγαπάμε την πόλη μας, δεν έχουμε συνηθίσει κάποιος να μας σπάει τα παράθυρα, κάποιος να μας γκρεμίζει το σπίτι. Μην ανησυχείτε , γιατί καμία επανάσταση δεν βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Βούτσιτς στην ομιλία του προς τους πολίτες.

Τόνισε ότι τίποτα από αυτά που επιδιώκουν δεν θα τους πετύχει: «Θα υπερασπιστούμε τη χώρα, θα συλληφθούν τραμπούκοι»

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι το κράτος είναι αρκετά ισχυρό για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και το κράτος και ότι οι κακοποιοί θα συλληφθούν. Σε έκτακτο μήνυμα προς το λαό  είπε ότι οι αρμόδιες αρχές θα αντιδράσουν σύμφωνα με το νόμο.

1 275

Φωτό: Διαμαρτυρίες του αντιπολιτευτικού κόμματος “Σερβία κατά της Βίας”, μπροστά στο δημαρχείο του Βελιγραδίου- RTV

«Υπήρξαν χιλιάδες εκκλήσεις από ανθρώπους από όλη τη Σερβία που θέλουν να υπερασπιστούν τη χώρα τους. Μην το κάνετε αυτό, η χώρα είναι αρκετά δυνατή για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη χώρα», είπε.

Πρόσθεσε ότι όταν μιλούν για επανάσταση στην περιοχή, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν να κάνουν με πιο σοβαρές γεωπολιτικές συνθήκες μέσω των οποίων προσπαθούν να καταρρεύσουν την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία της Σερβίας.

«Θα διαφυλάξουμε την ελευθερία της Σερβίας γιατί είναι η ύψιστη αξία. Θα διατηρήσουμε την ουδετερότητα, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας μας. Θα υπερασπιστούμε τη Σερβία μας, απλά σας ζητώ να διατηρήσετε την ειρήνη, να είστε ήρεμοι, η χώρα είναι ασφαλής και δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τη χώρα μας. Θα διατηρήσουμε το σπίτι μας», είπε ο Βούτσιτς.

Tanjug

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ