Ο μακελάρης της Πράγας είχε κανει και αλλους φόνους: Είχε σκοτώσει ένα 32χρονο και το μωρό του πριν λίγες μέρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, είχε ομολογήσει σε σημείωμά του ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν το μακελειό είχε δολοφονήσει ένα 32χρονο πατέρα και την δύο μηνών κόρη του.

Σε σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του 24χρονου δράστη, ο Ντέιβιντ Κόζακ ομολογεί ότι σκότωσε τον άνδρα και την κόρη του σε δάσος κοντά στην πόλη στις 15 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες πριν από την επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Denik N, το σημείωμα εντοπίστηκε από την αστυνομία στο σπίτι του Κόζακ στις 21 Δεκεμβρίου, την ημέρα της επίθεσης.

Εξ΄αρχής οι αστυνομικές αρχές εξάταζαν πιθανή σύνδεση των δύο επιθέσεων και ο Κόζακ βρισκόταν σε μια λίστα με 4.000 υπόπτους για τις δολοφονίες του πατέρα και της κόρης του. Αργότερα η βαλλιστική ανάλυση επιβεβαίωσε ότι ο Κόζαν είχε διαπράξει και αυτές τις δολοφονίες.

Ο Κόζακ σκότωσε επίσης τον πατέρα του, λίγες ώρες πριν την επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Συνολικά έτσι τα θύματά του ανέρχονται σε 17, εκ των οποίων τα 14 έπεσαν νεκρά στο μακελειό του πανεπιστημίου (13 πέθαναν στο πανεπιστήμιο, ενώ άλλα ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο).

Μετά την επίθεση στο πανεπιστήμιο, ο Κόζακ αυτοκτόνησε, έχοντας περικυκλωθεί από ένοπλους αστυνομικούς.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης, λέγοντας ότι η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ