Θρηνος για τον 32χρονο αστυνομικο που τον μαχαίρωσε σεσημασμένος Νορβηγός σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 32χρονος Αστυνόμος Β’ που υπηρετούσε στους «Αδιάφθορους» της Βόρειας Ελλάδας ήταν εκτός υπηρεσίας και είχε πάει μαζί με τον 30χρονο κουμπάρο του να διασκεδάσει σε μπυραρία της οδού Κατσιμίδη στην περιοχή της Τούμπας.

Εκεί βρισκόταν και ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, είτε φωνάζοντας, είτε βρίζοντας, είτε χύνοντας τα ποτά.

Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα ο αλλοδαπός «αρπάχτηκε» με τον 30χρονο και τον χτύπησε στο πόδι και ο 32χρονος αστυνομικός έσπευσε να παρέμβειγια να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δυστυχώς όμως, ο Νορβηγός έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε στο λαιμό τον άτυχο άνδρα, με τον θάνατό του να είναι ακαριαίος, όπως συμπέρανε ο ιατροδικαστής στην προκαταρκτική εξέτασή του, στην οποία κατέγραψε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Ο 44χρονος αλλοδαπός κρατείται, ενώ η κατάστασή του είναι τόσο άσχημη λόγω του αλκοόλ, που λέει ασυναρτησίες.

Έξω από την μπυραρία που δολοφονήθηκε ο 32χρονος, η οποία είμαι μεσοτοιχία με την υπηρεσία των ΜΑΤ, συνάδελφοί του έχουν αφήσει λευκά λουλούδια στη μνήμη του.

nb thessaloniki byraria mahairoma astynomikoy astynomikos1

Ο δολοφονημένος 32χρονος

Οι μαρτυρίες για τον Νορβηγό δολοφόνο

«Μαχαιρώθηκε στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον κουμπάρο του. Ποτέ ξανά δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο εδώ», είπε ένας περίοικος για το τραγικό συμβάν, ενώ άλλος κάτοικος της περιοχής εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας:

«Σκοτώνονται νέα παιδιά, κλείνουν σπίτια. Πρέπει να σταματήσει αυτό».

Σύμφωνα με άλλους κατοίκους της περιοχής, ο 44χρονος αλλοδαπός, που ζει εδώ και εννέα χρόνια στην Ελλάδα, ήταν γνωστός στη γειτονιά και είχε δημιουργήσει κι άλλες φορές ταραχές και φασαρίες, ενώ κουβαλούσε πάνω του το μαχαίρι με το οποίο έσφαξε τον αστυνομικό.

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος κοντά στο σημείο της δολοφονίας, είπε χαρακτηριστικά:

«Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ.  Έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές προβλήματα και συγκεκριμένα μια φορά στα Λαδάδικα. Τότε τον είχε δείρει ο φίλος του παιδιού που ήρθε και πήρε καφέ. Είναι ένας μαλλιάς, αδύνατος, με τατουάζ. Έπινε αυτός. Ήταν σε μέθη αλλά το μαχαίρι ήταν πάνω του. Αυτός είχε κάποιο σκοπό και είχε μαζί του μαχαίρι. Φοβόταν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ