Μαύρο ποδαρικό για το 2024: Νέες αυξησεις τιμών στα σουπερ μαρκετ μόλις μπει η νέα χρονιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ινστιτούτο Καταναλωτή υπολογίζει πως οι αυξήσεις από τον Ιανουάριο θα κυμανθούν από 5% έως 10% και σε κάποια προϊόντα θα φτάσουν στο 15%! Ενώ τους επόμενους έξι μήνες θα αυξηθούν οι τιμές και σε καθαριστικά, καλλυντικά, είδη περιποίησης, χαρτικά, είδη που δεν έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για Μόνιμη Μείωση Τιμής.

Στα τρόφιμα προβλέπονται αυξήσεις 4,6% τη νέα χρονιά, πρόβλεψη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτών (ΙΕΛΚΑ).

Έως τώρα έχουν αναφερθεί ανατιμήσεις σε περίπου 100 κωδικούς, που κυμαίνονται από 20% έως 55% και συγκεκριμένα στα κρασιά ως 19%, κονσέρβες έως 14%, κριτσίνια έως 10%, όσπρια και ρύζι έως 10%, μπάρες δημητριακών 9%, δημητριακά για πρωινό έως 8%, πατατάκια έως 8%, κατεψυγμένα λαχανικά περίπου 8%, αλλαντικά έως 8%, σοκολατοειδή έως 8%, προϊόντα προσωπικής υγιεινής έως 5% και γαλακτοκομικά 3,7%.

Έως 14% θα είναι η αύξηση στους μικρούς ατομικούς συσκευασμένους χυμούς που χρησιμοποιούν τα παιδιά στο σχολείο, ενώ μέσα στον Ιανουάριο θα αυξηθούν οι τιμές σε τυροκομικά, δημητριακά και όσπρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ