Δήλωση με νόημα Φαραντούρη για Ντελόρ – Σόιμπλε: “Έφυγαν την ίδια μέρα δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαραντούρης για τον θάνατο Ζακ Ντελόρ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Έλαχε να αποβιώσουν την ίδια μέρα δύο εμβληματικές για διαφορετικούς λόγους προσωπικότητες, εκ διαμέτρου αντίθετες ως προς την ιδιοσυγκρασία, το όραμα, τις αξίες και τη συμβολή τους στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι Έλληνες γνωρίσαμε τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και “πατέρα” του ευρώ, Ζακ Ντελόρ, για τα γενναία χρηματοδοτικά μέτρα για τις χώρες του Νότου (“πακέτα Ντελόρ”, προάγγελος του ΕΣΠΑ), για την προσήλωσή του στην περιφερειακή και κοινωνική συνοχή καθώς και για το όραμά του σε μία ισχυρή και δυνατή Ευρώπη των λαών.

Ο Γερμανός πολιτικός και πρώην υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έγινε γνωστός στους Έλληνες για την εμμονή του στα προγράμματα λιτότητας, στη δημοσιονομική πειθαρχία και εν τέλει για την διαιρετική αντιπαράθεση μεταξύ Βορρά και Νότου. Η ιστορία θα κρίνει τη συμβολή και την πορεία και των δύο.

Ωστόσο σήμερα περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη χρειάζεται ηγέτες με ένα νέο όραμα και αξίες για την Ευρώπη των λαών, της καινοτομίας, της κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής, της ισότητας, του κράτους δικαίου, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της πράσινης μετάβασης και της συλλογικής ευημερίας και προόδου. Αυτή την Ευρώπη θέλουμε και αυτή την Ευρώπη θα διεκδικήσουμε στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ