Η ενέργεια της Λιβύης τεκμηριώνει την εθνική μειοδοσία Μητσοτάκη: Ο πραγματικός λόγος αποπομπής του Προκόπη Παυλόπουλου

Ο πρωθυπουργός με δόλο απεμπολεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει δώσει εντολή σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ να «εξαφανίσουν» την ενέργεια της πραξικοπηματικής – φιλοτουρκικής κυβέρνηση της Λιβύης να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια, αυτό όμως δεν μπορεί να συγκαλύψει τις κολοσσιαίες ευθύνες Μητσοτάκη.

Ευθύνες που τεκμηριώνονται από μια σειρά αδιανόητων ενεργειών υπέρ της Τουρκίας, από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε πρωθυπουργός.

Ήταν τότε που ο Ερντογάν έκανε κάτι το οποίο μέχρι τότε θα θεωρούταν ανήκουστο και παρανοϊκό: Να υπογράψει το περιβόητο μνημόνιο με την παράνομη Κυβέρνηση της Λιβύης την οποία ελέγχει απόλυτα έως και σήμερα. Ένα μνημόνιο το οποίο αποτελεί πράξη πολέμου κατά της Ελλάδας, καθώς παραβιάζει όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά και τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τότε ακριβώς, ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εισηγήθηκε στον Μητσοτάκη να προβεί σε άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη, στα 12 ναυτικά μίλια, ένα κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας το οποίο μπορούσε να το εξασκήσει οποιαδήποτε στιγμή. Μία πράξη η οποία δεν επηρεαζόταν καν από το παράνομο Casus Belli. Μία πράξη που θα έκανε οποιοσδήποτε πρωθυπουργός, καθώς ήταν η αυτονόητη αντίδραση απέναντι σε μία παράνομη πράξη.

Εάν ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε εισακουστεί, τότε το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο θα ακυρωνόταν στην πράξη. Το κατάπτυστο αυτό έγγραφο δεν θα είχε αναρτηθεί ποτέ στον ΟΗΕ, καθώς θα παραβίαζε το αυτοδίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας το οποίο πηγάζει ακριβώς από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, αντί να εφαρμόσει την πρόταση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, έπαυσε τον Προκόπη Παυλόπουλο από τα καθήκοντά του! Το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης μάλιστα, αναρτήθηκε από τον Γκουτιέρες, έπειτα από την ορκωμοσία της Σακελλαροπούλου, αφού ο «ενοχλητικός» Παυλόπουλος (Που είχε παρέμβει σχετικά στον φιλότουρκο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ) είχε απομακρυνθεί!

Μόνο τυχαίες δεν είναι αυτές οι ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο τυχαία δεν ήταν και η ασύλληπτη αυτή η πρόκληση του Ερντογάν, πρόκληση την οποία δεν είχε τολμήσει να κάνει κανένας πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 1974. Το πως ο Ερντογάν γνώριζε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα αντιδρούσε, αυτό θα αποκαλυφθεί στο άμεσο μέλλον.

Εάν μέχρι πρότινος υπήρχε η οποιαδήποτε αμφιβολία για την δόλια συμπεριφορά του Μητσοτάκη έναντι της Τουρκίας, αυτή διαλύθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με την ενέργεια της Λιβύης, η οποία ασκώντας ακριβώς το κυριαρχικό δικαίωμα που της δίδεται από το δίκιο της θάλασσας, έκανε αυτό που δεν έκανε ο Μητσοτάκης. Επέκτεινε την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια, «απέναντι από τα μούτρα μας». Νοτίως της Κρήτης δηλαδή.

Ο δικτάτορας της Λιβύης λοιπόν, χλευάζει τον Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον διαπράττει εθνική μειοδοσία με το να μην απαντά, πράττοντας ακριβώς το ίδιο. Να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη νοτίως της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια.

Έχει ιδιαίτερη σημασία μάλιστα το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Προκόπης Παυλόπουλος έσπασε τη σιωπή του, δίνοντας συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου, επαναλαμβάνοντας πάλι την πρόταση που είχε κάνει το Νοέμβριο του 2019. Κάλεσε δηλαδή τον Μητσοτάκη να επεκτείνει «έστω και τώρα» την αιγιαλίτιδα ζώνη νοτίως και ανατολικά της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια!

Ο μοιραίος πρωθυπουργός, αντί να πράξει το αυτονόητο και να μετατρέψει την ενέργεια της Λιβύης σε μοναδική ευκαιρία, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε πρωθυπουργός με ελάχιστη αίσθηση του εθνικού συμφέροντος, προσπαθεί απλώς να θάψει αυτή την εξέλιξη, ασκώντας την κυριαρχία του στα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, αντί να ασκήσει το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της πατρίδας!

Είναι βέβαιο ότι η ιστορία θα τον κρίνει με τα μελανότερα χρώματα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να δικαιώσει την γενιά μας που βλέπει την Ελλάδα να συρρικνώνεται και να υποτάσσεται στον προαιώνιο εχθρό και δυνάστη. Όσοι λοιπόν μπορούν, οφείλουν είτε να τον συνεφέρουν είτε να τον εμποδίσουν να ολοκληρώσει την εθνική υποχώρηση την οποία έχει σαλπίσει κρυπτόμενος πίσω από το καχεκτικό 40,6%, με τους μισούς Έλληνες απόντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ