Γιατί η επίθεση στο Μπέλγκοροντ μπορεί να φέρει πιο κοντά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση, με όπλα του ΝΑΤΟ (τσεχικά), με στόχο άμαχους, στο κέντρο της πόλης Μπέλγκοροντ, σκοτώνοντας 14 πολίτες, 2 παιδιά και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Η Ρωσία έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι είναι οι κύριοι ένοχοι πίσω από τα χτυπήματα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Anatoly Antonov μόλις μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και είπε ότι οι ΗΠΑ «διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και ρίχνουν σύγχρονα δυτικά όπλα στο μέτωπο κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Ο υπαρχηγός του Πούτιν, Μεντβέντεφ, δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Ζελένσκι σε συνεργασία με κάποιους δυτικούς, προσπαθεί να υποκινήσει τη Ρωσία σε αντίποινα ώστε η σύγκρουση  να κλιμακωθεί, ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την είσοδο του ΝΑΤΟ και την έναρξη του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο στρατός της Ουκρανίας έχει αποδυναμωθεί και δεν μπορεί να αντέξει πολύ περισσότερο. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η μόνη ελπίδα του Ζελένσκι, είναι να συμπαρασύρει την Βορειοατλαντική συμμαχία σε ευθεία εμπλοκή στον πόλεμο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι εάν χρησιμοποιηθούν όπλα του ΝΑΤΟ για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος, αυτό θα ήταν μια κόκκινη γραμμή. Κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα, εάν επιβεβαιωθεί ότι οι πύραυλοι που χτύπησαν ρωσικό έδαφος ήταν Τσέχικοι.

Απέχουμε λοιπόν μία ή δύο κακές αποφάσεις από την διεύρυνση της σύρραξης με τη Ρωσία, και κατά συνέπεια τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ