Η Γαλλία απαγορεύει από το 2024 τον διορισμό ιμάμηδων από το εξωτερικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, από τις αρχές του 2024 θα απαγορεύεται η αποστολή ιμάμηδων από το εξωτερικό για να εργαστούν στα τζαμιά της Γαλλίας.

Από εδώ και πέρα, η εκπαίδευση των κληρικών του Ισλάμ και η πληρωμή μισθών σε αυτούς θα γίνεται από ιδρύματα που υπάρχουν στο γαλλικό κράτος.

Σύμφωνα με την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, η είσοδος νέων ιμάμηδων από το εξωτερικό απαγορεύεται από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Τα μέτρα ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του λεγόμενου «ισλαμικού σχίσματος» και από εδώ και στο εξής, οι ιμάμηδες του Ισλάμ θα εκπαιδεύονται υπό την επίβλεψη γαλλικών ιδρυμάτων και στα πανεπιστήμια αυτής της χώρας.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Τζεράλντ Νταρμανίν, οι ιμάμηδες που έχουν ήδη σταλεί στη Γαλλία για θρησκευτικές δραστηριότητες από χώρες όπως το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αλγερία θα πρέπει να ακολουθήσουν το «νέο καθεστώς» από την 1η Απριλίου 2024.

Η «νέα κατάσταση» για τους ιμάμηδες στη Γαλλία περιλαμβάνει τη μη λήψη μισθών από ξένες χώρες και την πληρωμή τους «απευθείας από ενώσεις τζαμιών στη Γαλλία».

Ο κύριος στόχος αυτού του νόμου είναι οι ιμάμηδες που εργάζονται στη Γαλλία να μην είναι πλέον υπάλληλοι ξένων χωρών.

Σύμφωνα με αυτά τα μέτρα, οι ιμάμηδες που έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στη Γαλλία είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τις «συνθήκες εργασίας» τους έως τα τέλη Μαρτίου 2024.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έστειλε επιστολή για να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές των χωρών που στέλνουν ιμάμηδες για την υιοθέτηση αυτών των αλλαγών.

Ο Νταρμανίν δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που συνέταξε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στις αρχές του 2020 θα εφαρμοστούν.

Στα μέσα Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε επίσης με την τουρκική κυβέρνηση ότι η αποστολή ιμάμηδων από την Τουρκία στη Γερμανία θα σταματήσει από εδώ και στο εξής.

Σημειώνεται ότι το ίδιο μέτρο, ανακοίνωσε και η γερμανική κυβέρνηση.

DW

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ