Έρχεται νέα φοροληστεία για τα ακίνητα, ακόμα και χαμηλότερης αξίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόλπο με τις αντικειμενικές αξίες και η φορολόγηση επάνω στην «φούσκα» θα οδηγήσει στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους ιδιοκτήτες!

Μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες η κυβέρνηση φαίνεται πως βάζει στο στόχαστρο και την ακίνητη περιουσία. Στόχος η φορολόγηση των ακινήτων ,ακόμα και της μικρότερης αξίας, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμα πλήγμα στη μικρομεσαία τάξη.

Μέσα στο τρέχον έτος, όπως μαθαίνουμε, θα τρέξουν οι διαδιακσίες για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών, με στόχο από το 2025 να αλλάξουν.

Αυτήν τη στιγμή οι αντικειμενικές αξίες αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατούσε το 2021 και με το ράλι της τιμής των ακινήτων, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τις επιβαρύνσεις που έρχονται για όλους τους ιδιοκτήτες.

Έτσι λοιπόν  εντός του 2024 στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει το ζήτημα με τις ενστάσεις που έχουν υποβάλει οι δήμοι για τις υφιστάμενες αντικειμενικές αξίες. Το υπουργείο Οικονομικών ήδη έχει ξεκινήσει την επεξεργασία των αιτημάτων και αναμένεται η επίσημη απάντησή του το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Η δεύτερη εκκρεμότητα που θα τρέξει το 2024 είναι η επέκταση του συστήματος αντικειμενικών αξιών στις 2.000 περιοχές που παραμένουν εκτός και η τρίτη εκκρεμότητα η επανεξέταση του συστήματος για τον υπολογισμό των εκτός σχεδίου ακινήτων.

Έτσι λοιπόν θα ανοίξει ο δρόμος για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2025, με ένα μόνιμο μηχανισμό επικαιροποίησης των στοιχείων. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όλοι οι φόροι που είναι συνδεδεμένοι με την αντικειμενική αξία των ακινήτων πρόκειται να αυξηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ