Το αίσχος της αλβανικής αστυνομίας στο ελληνικό νεκροταφείο της Χειμάρρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πολιτικό γραφείο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη σε ανακοίνωσή του στα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της τελετής της κηδείας της γιαγιάς του Μπελέρη, «οι δυνάμεις της Κρατικής Αστυνομίας και οι Επιχειρησιακές Δυνάμεις αυτής της Αστυνομίας διέπραξαν μια από τις πιο επαίσχυντες και απαράδεκτες πράξεις».

Παρακάτω, ολόκληρη η δήλωση σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Dita:

1 3
«Τι συνέβη με την Αστυνομία στην κηδεία;
Μπελέρης: Ντροπιαστικά και απαράδεκτα», γράφει το δημοσίευμα

Έσπασαν και ποδοπάτησαν τάφους

«Σήμερα στη Χειμάρρα, στην επικήδειο τελετή της αείμνηστης Καλλιόπης Μπελέρη, η Γενική Διεύθυνση Φυλακών, δήθεν με ειδική άδεια, έφερε τον Εκλεγμένο Δήμαρχο του Δήμου Χειμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη.

Κατά την τελετή της κηδείας, οι δυνάμεις της (αλβανικής) Κρατικής Αστυνομίας και οι Επιχειρησιακές Δυνάμεις αυτής της Αστυνομίας προέβησαν σε μια από τις πιο επαίσχυντες και απαράδεκτες πράξεις που διαπράχθηκαν ποτέ στην ιστορία της Αστυνομίας.

Οι δυνάμεις της Κρατικής Αστυνομίας παραβίασαν το δημόσιο νεκροταφείο της Χειμάρρας με μια άνευ προηγουμένου χειρονομία, σπάζοντας και ποδοπατώντας τους τάφους και ταυτόχρονα ασκώντας βία κατά του κ. Μπελέρη με παρανόηση και με παράλογο τρόπο.

Ζωώδεις και σκόπιμες οι πρακτικές της αλβανικής αστυνομίας!

Η βίαια είσοδος στο χώρο του νεκροταφείου όπου γινόταν η τελετή της κηδείας της γιαγιάς του, χρησιμοποιώντας σωματική και ψυχολογική βία, είναι μια βάρβαρη πράξη που μόνο απολίτιστοι και τυφλωμένοι από την εξουσία που τους δίνει η αυταρχική εξουσία μπορούν να κάνουν!

Η δημιουργία τεταμένης κατάστασης με την πρόκληση των συμμετεχόντων, η παραβίαση των εθίμων και των παραδόσεων τους, η διατάραξη της τελετής της κηδείας είναι ζωώδεις πράξεις, που θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από έναν αστυνομικό, που τον καθοδήγησαν ότι αυτό είναι το καθήκον του.

Τραβώντας με τη βία και ταπεινώνοντας το άτομο για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν έρθει να τον συνοδεύσουν, με την επίδειξη της δύναμης  και των όπλων, κρατώντας το ‘δάχτυλο στην σκανδάλη’, μπροστά σε φιλήσυχους ανθρώπους, δημιούργησαν ένα κλίμα τρόμου, προκαλώντας ανοιχτά τον κόσμο της Χειμάρρας που μαζεύτηκε για ένα τελευταίο χαιρετισμό όπως είναι το αιώνιο έθιμο».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ