Σύγκρουση αεροπλάνων στην Ιαπωνια: Νεκροί πέντε επιβαίνοντες του αεροπλάνου της Ακτοφυλακής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής, το οποίο συγκρούστηκε με αεροσκάφος της Japan Airlines στο αεροδρόμιο Χανέντατου Τόκιο, έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο κυβερνήτης (ο έκτος από τους επιβαίνοντες) διέφυγε μεν, αλλά φέρεται να είναι βαριά τραυματίας.

nb tokyo sygrousi aeroskafon1

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το αεροσκάφος της ακτοφυλακής, το οποίο μετέφερε τρόφιμα σε περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, συγκρούστηκε με το αεροπλάνο της Japan Airlines καθώς αυτό προσγειώθηκεστον διάδρομο.

Οι 379 επιβαίνοντες του αεροσκάφους των Ιαπωνικών Αερογραμμών, που τυλίχθηκε στις φλόγες διασώθηκαν όλοι ως εκ θαύματος…

nb tokyo sygrousi aeroskafon2

Συλλυπητήρια από τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα μίλησε σε ομάδα δημοσιογράφων ζωντανά στην τηλεόραση, επιβεβαιώνοντας ότι πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου της ακτοφυλακής έχασαν τη ζωή τους.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους χάθηκαν ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην περιοχή Noto του νομού Ishikawa, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν επιβάτες να φωνάζουν μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους που είχε γεμίσει με καπνό και άλλους να τρέχουν να απομακρυνθούν μέσω της φουσκωτής τσουλήθρας εγκατάλειψης αεροπλάνου.

«Ένιωσα έναν θόρυβο σαν να είχαμε χτυπήσει κάτι και τινάχθηκα ψηλά μόλις προσγειωθήκαμε. Είδα σπίθες έξω από το παράθυρο και την καμπίνα γεμάτη με καπνό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ένας επιβάτης της πτήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ