Πολωνοί με drone και φωτογραφική μηχανή κατέγραφαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Σαλαμίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο υπήκοοι Πολωνίας, 24 και 20 ετών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας, καθώς κατέγραφαν χώρο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί (τον Ναύσταθμο συγκεκριμένα).

Είχαν μάλιστα μαζί τους drone, φωτογραφική μηχανή και τα κινητά τους τηλέφωνα, με όλες τις συσκευές να κατάσχονται από τις Αρχές και να αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας για έλεγχο.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι δύο νεαροί παρέδωσαν αδιαμαρτύρητα τον εξοπλισμό τους και υποστήριξαν στους αστυνομικούς ότι δεν ήξεραν πως απαγορεύεται αυτό που έκαναν και πως ήταν τουρίστες.

Σύμφωνα με το salamina-press.blogspot.com οι δύο Πολωνοί έγιναν αντιληπτοί λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς εντός της στρατιωτικής περιοχής και άμεσα κλήθηκε η αστυνομία.

Ακολούθως ενημερώθηκαν και οι ειδικές υπηρεσίες, για τη διερεύνηση του ενδεχομένου της κατασκοπείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίων των Πολωνών αφορά την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας ασφαλών χώρων των οχυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ