Τουρκοκύπριος δικηγορος που εμπλέκεται σε εκποίηση περιουσιών που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους, συνελήφθη στην Ιταλια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Τουρκοκύπριος δικηγόρος με σύζυγο «βουλευτή» του ΡΤΚ στα Κατεχόμενα, συνελήφθη και κρατεἰται στην Ιταλία, καθώς φἐρεται να εμπλέκεται σε εκποίηση περιουσιών που ανήκουν σε Ελληνοκυπρίους.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο διευθυντής της Avrupa, Σενέρ Λεβέντ, αναφέρει ότι ο Ακάν Κιουρσιάτ και η Φεζιλέτ Οζντενεφέ ταξίδεψαν μέσω Λάρνακας για την Ιταλία (έχουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας) όπου συνελήφθη ο δικηγόρος. Δεν υπάρχει πληροφόρηση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, «ωστόσο, υπάρχει η υπόνοια ότι σχετίζεται με πωλήσεις ε/κ περιουσιών στον βορρά» της Κύπρου.

Επιπλέον, γράφει πως ο Κιουρσιάτ οδηγήθηκε σε ιταλικό δικαστήριο, τέθηκε υπό κράτηση και θα οδηγηθεί σε δίκη. Για αυτόν τον λόγο η πολιτικός σύζυγός του παρέμεινε στην Ιταλία. Εναντίον του και του επίσης δικηγόρου πατέρα του είχε εκδοθεί το 2004 ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ελληνοκυπριακή πλευρά. «Αργότερα το ένταλμα αυτό είχε ακυρωθεί».

Ο Λεβέντ διερωτάται αφού ο Ακάν Κιουρσιάτ «πέρασε ελεύθερα στην ε/κ πλευρά, μπόρεσε να ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα από τη Λάρνακα, γιατί συνελήφθη στην Ιταλία και όχι στην Κύπρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ