Ανοιχτά της Κύπρου: Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανέσυρε τα συντρίμμια ελικοπτέρου και σορούς του πληρώματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ναυτικό των ΗΠΑ εντόπισε πρόσφατα και ανέσυρε τα συντρίμμια ενός ελικοπτέρου MH-60 Blackhawk, μαζί με τα λείψανα τριών στρατιωτών των ειδικών επιχειρήσεων του στρατού.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 10 Νοεμβρίου, προκαλώντας εκτεταμένες προσπάθειες έρευνας και ανάκτησης.

Η ανακάλυψη του Black Hawk και των σορών του πληρώματος έρχεται αρκετές εβδομάδες μετά το περιστατικό, το οποίο συνέβη περίπου αρκετά μίλια μακριά από τις ακτές της Κύπρου κατά τη διάρκεια αυτού που το Πεντάγωνο περιέγραψε ως μια επιχείρηση ρουτίνας εκπαίδευσης πτήσης.

Το MH-60 Black Hawk και το πλήρωμά του, μέλη του 160ου Συντάγματος Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων, συμμετείχαν σε εκπαίδευση εναέριου ανεφοδιασμού όταν αντιμετώπισαν έκτακτη ανάγκη που οδήγησε στη συντριβή.

Οι στρατιώτες του 160ου Συντάγματος Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων ήταν παρόντες στην περιοχή ως μέρος μιας ευρύτερης ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων ως απάντηση στη σύγκρουση στη Γάζα που ξεκίνησε από το Ισραήλ.

2 11

(news.usni)

Οι πέντε στρατιώτες που ενεπλάκησαν στη συντριβή έχουν ταυτοποιηθεί και όλοι ήταν μέλη του 160ου.

Ενώ δύο από τα θύματα ανακτήθηκαν αμέσως, τα λείψανα των άλλων τριών χρειάστηκαν πάνω από ένα μήνα για να εντοπιστούν. Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής.

Ο Τζον Κένεντι, ο διοικητής της ειδικής ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού που επιβλέπει την αποστολή ανάκτησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις συλλογικές προσπάθειες άρτια εκπαιδευμένων ναυτών, στρατιωτών και πολιτών στην κοινή ομάδα Στρατού-Ναυτικού.

Τόνισε τη σημασία της τεχνογνωσίας τους για την ασφαλή ανάκτηση του ελικοπτέρου. Η ομάδα έρευνας και διάσωσης του Ναυτικού και του Στρατού χρησιμοποίησε ένα τηλεκατευθυνόμενο Deep Drone 4.100 λιβρών, ικανό να φτάσει σε βάθη 8.000 ποδιών κάτω από την επιφάνεια, λόγω της τοποθεσίας της συντριβής στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Η επιτυχία αυτής της αποστολής μπορεί να αποδοθεί σε άριστα εκπαιδευμένους Ναύτες, Στρατιώτες και πολίτες από τη συνδυασμένη ομάδα Στρατού-Ναυτικού που ενώθηκαν και επέδειξαν εξαιρετική ικανότητα για την ασφαλή ανάκτηση του ελικοπτέρου», είπε ο διοικητής Τζον Κένεντι.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ