Πάνω απο 210 οι νεκροί στο Ιραν – Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σημερινή επίθεση στο Ιράν, στην οποία έχουν σκοτωθεί επίσημα περισσότεροι από 210 άνθρωποι, είναι μόνο ένα από τα μεγάλα πλήγματα για το Ιράν τις τελευταίες ημέρες.

Είχε προηγηθεί ο βομβαρδισμός στη Συρία από το Ισραήλ, πιθανότατα με το πράσινο φως των ΗΠΑ, όπου σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Μουσαβί σε αεροπορική επιδρομή.

Χθες το Ισραήλ σκότωσε τον υπαρχηγό της Χαμάς στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, και σήμερα η Μοσάντ, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, αν και το Ισραήλ το αρνήθηκε, πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση στο Ιράν και προκάλεσε σφαγή με περισσότερους από 210 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Η τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε με βόμβες που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως με τηλεχειριστήριο, μια πρακτική τυπική για τη Μοσάντ.

Είναι ήδη προφανές ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προκαλούν ανοιχτά το Ιράν σε έναν μεγάλο πόλεμο.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένα από τα συμμαχικά κράτη έστειλαν μια τελευταία προειδοποίηση στους Χούθις της Υεμένης. Αν δεν σταματήσουν τις επιθέσεις στα πλοία που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, θα δεχτούν τις συνέπειες.

Σήμερα, η Wall Street Jurnal έγραψε επίσης ότι το σχέδιο δράσης για την επίθεση στους Χούθις είναι έτοιμο.

Επί του παρόντος, το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν πρέπει να νικήσει μόνο του τους Παλαιστίνιους, επομένως θα αναζητήσει μια αφορμή ώστε οι ΗΠΑ να εμπλακούν απευθείας στον πόλεμο.

Γι’ αυτό το Ιράν προκαλείται αυτή τη στιγμή στο μέγιστο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πολύ τεταμένη.

Για την ακρίβεια, είμαστε μία ανάσα από μία γενικευμένη σύρραξη που αναπόφευκτα θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ