Η Γαλλία ανακοινώνει την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένους Ισραηλινούς έποικους στην επικράτειά της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι θα επιβάλει απαγόρευση εισόδου ορισμένων Ισραηλινών εποίκων στην επικράτειά της, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Shorouk επικαλούμενη γαλλικά media.

Όπως ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ:

 «Η Γαλλία θα λάβει μέτρα για να επιβάλει διοικητική απαγόρευση εισόδου στο έδαφός της εναντίον εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων που είναι ένοχοι για πράξεις βίας κατά Παλαιστινίων πολιτών στη Δυτική Όχθη. Η εισαγωγή αυτών των μέτρων σε εθνικό επίπεδο απαιτεί προκαταρκτικές εργασίες για τον εντοπισμό αυτών των δυνητικών προσώπων και τη συλλογή πληροφοριών προκειμένου να διαμορφωθεί το Νομικό πλαίσιο».

1 29

«Η Γαλλία ανακοινώνει ότι εμποδίζει την είσοδο Ισραηλινών εποίκων στο έδαφός της», γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα

Το υπουργείο επεσήμανε ότι το Παρίσι υποστηρίζει την υιοθέτηση κυρώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσθέτοντας: «Καταδικάζουμε σθεναρά την πολιτική εποικισμού, η οποία είναι παράνομη, και από αυτή την άποψη, καλούμε τις ισραηλινές αρχές να εγκαταλείψουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν για επέκταση των εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη».

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε: «Αυτό αναβάλλει τη δυνατότητα ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους, που είναι η μόνη δυνατή λύση για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια στα εδάφη τους».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Anne-Claire Legendre, δήλωσε ότι η Γαλλία εργάζεται για να επιβάλει κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους και τις συζητούσε με εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις ισραηλινές επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, καθώς και κατά των ενεργειών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Η Γαλλία κάλεσε το Ισραήλ «να λάβει αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτές τις απαράδεκτες επιθέσεις και να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, κάτι που αποτελεί ευθύνη του ως κατοχικού κράτους».

Το υπουργείο τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα «μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην αναχαίτιση αυτής της βίας, η οποία υπονομεύει τις προοπτικές επίτευξης ειρηνικής διευθέτησης».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ