Ο Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη που η Ελλάδα σέβεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας, καθώς και για τη συμβολή της στη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει να ενισχύεται φέτος η συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, τονίζοντας τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ενεργειακός τομέας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Ο Έλληνας Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, με την ελπίδα ότι η πρόοδος θα είναι πιο ορατή φέτος.

Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα στο Βελιγράδι για να συζητήσουν λεπτομερέστερα τις διμερείς σχέσεις, την περιφερειακή κατάσταση και τα παγκόσμια ζητήματα.

Με την ευκαιρία αυτή αναμένεται η άφιξη εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών, οι οποίοι θα συζητήσουν την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας με Σέρβους επιχειρηματίες.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Μητσοτάκης, εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην EXPO 2027, συμφωνώντας με τον Πρόεδρο Βούτσιτς ότι αυτή η εξειδικευμένη παγκόσμια έκθεση είναι μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, γράφουν τα σερβικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ