Δεν θα συμμετέχει στη σύσκεψη των Σπετσών ο Αλέξης Τσιπρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που οι διαδικτυακές «αψιμαχίες» για την τριήμερη εξόρμηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες δίνουν και παίρνουν, με την Έλενα Ακρίτα, μάλιστα, να αντιπροτείνει εναλλακτικούς προορισμούς σε ρόλο… ταξιδιωτικού πράκτορα, «έσκασε» και η είδηση πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ταξιδέψει στο νησί του Αργωσαρωνικού το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου.

Φυσικά, ο λόγος δεν είναι πως δεν του αρέσει το εν λόγω νησί, ούτε ότι αποφάσισε να απέχει, μετά τις ποικίλες αντιδράσεις για την έμπνευση του Στέφανου Κασσελάκη να διεξαχθεί εκεί η τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή, καθώς, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώην πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάζεται να συμμετάσχει σε συνεδρίαση που αφορά στον συντονισμό των μελών της ΚΟ και στον προγραμματισμό του έργου της ανά τομείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, βάσει του ρόλου του που πηγάζει από το γεγονός ότι υπήρξε πρωθυπουργός, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να παρεμβαίνει πιο κεντρικά και ταυτόχρονα πιο στοχευμένα στην πολιτική δραστηριότητά του κόμματος, δίνοντας, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, και την κατάλληλη πολιτική νοηματοδότηση. Εν ολίγοις, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην επικεφαλής του κόμματος στη συνάντηση των Σπετσών δεν θα είχε κανένα ιδιαίτερο νόημα.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι Σπέτσες ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιά, της οποίας ο κ. Τσίπρας είναι βουλευτής. Ως εκ τούτου, στις Σπέτσες μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη αναμένεται να ταξιδέψουν 35 βουλευτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ