Η Δανία αναβάλλει την αποστολή F-16 στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα καθυστερήσει  η μεταφορά από τη Δανία των πρώτων μαχητικών αεροσκαφών F-16 που δωρίζει στην Ουκρανία, για περίπου έξι μήνες, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Βασιλείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοπεγχάγης σε συνέντευξη Τύπου στο Skrydstrup τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η πρωθυπουργός Mette Frederiksen (S) είπε ότι η ελπίδα ήταν να σταλούν τα μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο γύρω στο Νέο Έτος.

«Η επιλογή (των πιλότων ) βρίσκεται σε εξέλιξη, η εκπαίδευση πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και γύρω στην Πρωτοχρονιά θα φύγει από τη Δανία για την Ουκρανία η πρώτη ομάδα περίπου έξι αεροσκαφών.

 Ας ελπίσουμε ότι άλλα οκτώ αεροπλάνα θα σταλούν στην Ουκρανία το επόμενο έτος, και το  μεθεπόμενο έτος πέντε», είπε η πρωθυπουργός.

Όπως γράφει η δανική Berlingske αναφερόμενη στο Υπουργείο Άμυνας του Βασιλείου, η καθυστέρηση στις παραδόσεις οφείλεται στο γεγονός ότι η Ουκρανία δεν είναι προς το παρόν έτοιμη να χρησιμοποιήσει τέτοια αεροσκάφη στο μέτωπο.

Την Πέμπτη, το βελγικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 των βελγικών ενόπλων δυνάμεων σχεδιάζεται να σταθμεύσουν σε αεροπορική βάση στη Δανία από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ