Ξεκινά η δίκη για τον Βιασμο της 12χρονης στον Κολωνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύριο, Δευτέρα 8/1/24, είναι η πρεμιέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, με βασικούς κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο, αλλά και την 37χρονη μητέρα της ανήλικης.

Συνολικά 26 άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τους δύο προαναφερθέντες να βαρύνονται με αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (αριθμός 2865/2023). Ειδικότερα, ο 54χρονος θα δικαστεί για τον βιασμό του κοριτσιού, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του, ενώ η μητέρα του, η οποία έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

^
Στο εν λόγω βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό. Η 37χρονη από την πρώτη στιγμή αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
Η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση θα γίνει σε αίθουσα του νεόδμητου Ειρηνοδικείου, επί της οδού Δέγλερη, και στη συνέχεια η δίκη θα διεξάγεται στην αίθουσα Δ4 του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως. Η αίθουσα αυτή, κρίθηκε ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων. Σημειώνεται πως η δίκη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ