Η Ισπανία αναγνώρισε τα διαβατήρια των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ισπανία συμφώνησε να αναγνωρίσει τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Μπέσνικ Μπισλίμι, όπως δημοσιεύει το France Press.

Μέχρι τώρα, η Ισπανία ήταν μία από τις πέντε χώρες της ΕΕ που δεν αναγνώρισαν τα έγγραφα της βαλκανικής χώρας.

«Τα καλά νέα συνεχίζονται για τους πολίτες μας και για τη χώρα μας», έγραψε χθες σε ανάρτησή του στο Facebook ο Μπισλίμι.

Τόνισε ότι αν και πρόσφατα ξεκίνησε το «ταξίδι χωρίς βίζα» – την 1η Ιανουαρίου, η Ισπανία είναι ήδη μια από τις χώρες του χώρου Σένγκεν στις οποίες οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα μόνο με διαβατήριο.

Η Υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου, Ντόνικα Γκερβάλα, σηματοδότησε επίσης το γεγονός στο «Χ» (πρώην Twitter), δηλώνοντας ότι «Το Βασίλειο της Ισπανίας αναγνωρίζει τα κοινά διαβατήρια της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου από την 1η Ιανουαρίου 2024»

Ωστόσο, ο Γκερβάλα επεσήμανε ότι «αυτή η αλλαγή σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει επίσημη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητου κράτους» από τη Μαδρίτη.

Η Σλοβακία, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν επίσης το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο έχει πληθυσμό 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η χώρα, η οποία κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Σερβία το 2008, αναγνωρίζεται από τα άλλα 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, οι σύμμαχοι της Σερβίας – Ρωσία και Κίνα – δεν αναγνωρίζουν τη χώρα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ