Τρομοκράτησε τους Έλληνες η δήλωση του Αδωνι για τα νοσοκομεια που έκλεισε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στα χέρια του οποίου αποδυναμώθηκε πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας το 2013, βγαίνει σήμερα και υπερηφανεύεται στην ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε ότι ο ίδιος έβαλε λουκέτο σε 7 νοσοκομεία της χώρας! Αυτόν επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την θέση του υπουργού Υγείας μετά τον μίνι ανασχηματισμό. Αν δεν έχει ώς απότερο σκοπό την πλήρη εξαθλίωση του ΕΣΥ, τότε τίποτα άλλο δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιλογή του.

Οι αδιανόητες δηλώσεις του Άδωνι προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, ο οποίος σημειώνει: «Ξεπέρασε ακόμη και τα απώτατα όρια κοινωνικής αναλγησίας ο νέος και παλιός υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης με το να επαίρεται ότι έκλεισε επτά (7) νοσοκομεία ως υπουργός Υγείας το 2013. Παίρνοντας ραδιοφωνική «πάσα» από τον ομοϊδεάτη του Άρη Πορτοσάλτε, αποκάλυψε ουσιαστικά τον ρόλο που του ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την εκθεμελίωση και διάλυση του Ε.Σ.Υ. υπέρ του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζοντας πιο «αποτελεσματικά» το έργο του έτερου ομοϊδεάτη του Θάνου Πλεύρη» αναφέρει και σημειώνει:

«Όσον αφορά δε τις χωρίς αιδώ συγκρίσεις του, να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάργησε το πεντάευρο στα νοσοκομεία, κάτι για το οποίο επίσης επαιρόταν ο κ. Γεωργιάδης, καθώς και ότι σε πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε για την ανάταξη του Ε.Σ.Υ.» τονίζει ο Α. Παναγιωτόπουλος και επισημαίνει:

«Τη στιγμή, λοιπόν, που τα νοικοκυριά και οι πολίτες επιβιώνουν, λόγω της ακρίβειας στα όρια της φτώχειας, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε επικίνδυνο για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό βαθμό και παιδιά αναγκάζονται να διακομισθούν σε τέσσερα (4) νοσοκομεία για να βρουν ΜΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης, ως ο πλέον «ειδικός», έρχεται να διαλύσει ότι απέμεινε. Δεν θα το επιτρέψουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ