Ιταλοί στρατιώτες με βαρέα οχήματα περιπολούν στα όρια Κοσόβου- Σερβίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, τα ειρηνευτικά στρατεύματα της KFOR συνεχίζουν τις περιπολίες τους στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, ενεργώντας ως δύναμη ασφάλειας και σταθερότητας.

Αυτή τη φορά, οι Ιταλοί στρατιώτες της Δυτικής Περιφερειακής Διοίκησης έχουν πραγματοποιήσει επιχειρησιακές περιπολίες κατά μήκος της συνοριακής γραμμής μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας.

Η KFOR, μέσω ανακοίνωσής της στο Facebook, αναφέρει ότι αυτές οι περιπολίες πραγματοποιούνται με σκοπό την παρακολούθηση της επικράτειας και την παροχή ασφάλειας σε όλους τους πολίτες που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι δραστηριότητες περιπολίας από στρατιώτες της KFOR είναι σημαντικές για την επίβλεψη της εφαρμογής των συμφωνιών ασφαλείας και για τη διασφάλιση ενός ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες που ζουν σε παραμεθόριες περιοχές.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται τακτικά και έχουν σχεδιαστεί για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων και την επέμβαση εάν χρειαστεί για την αποτροπή κλιμάκωσης της έντασης.

Η διαφύλαξη της μεθορίου από τις Δυνάμεις Κοσόβου, έχει ενταθεί μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Μπανίσκα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ