Ο πρόεδρος των Εμιράτων απέρριψε πρόταση Νετανιάχου να πληρώσει τους Παλαιστίνιους εργάτες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιδείνωση της παλαιστινιακής οικονομίας και η αύξηση της ανεργίας λόγω του πολέμου έχουν αυξήσει τις ανησυχίες μεταξύ του ισραηλινού κατεστημένου ασφαλείας και της διοίκησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι τέτοιες συνθήκες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βίαιη κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.

Ο πρόεδρος των Εμιράτων Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ Αλ Ναχιάν, απέρριψε αίτημα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να πληρώσει τους μισθούς των Παλαιστινίων εργατών από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς εμπόδισε το Ισραήλ να εισέλθουν στο έδαφός του μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.

Ζήτα τα από τον Ζελένσκι!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μπιν Ζαΐντ  είπε στον Νετανιάχου: «Ζήτα χρήματα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι!».

Η άρνηση του Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ  υπογραμμίζει τη θέση πολλών αραβικών χωρών που δήλωσαν ότι δεν θα πληρώσουν τον λογαριασμό για το status quo στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο.

 «Η ιδέα ότι οι αραβικές χώρες θα έρθουν να ανοικοδομήσουν και να πληρώσουν τον λογαριασμό για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απλώς ευσεβής πόθος», δήλωσε στο Axios αξιωματούχος των Εμιράτων.

Απλήρωτοι Παλαιστίνιοι που εργάζονται για το Ισραήλ

Λίγο μετά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε κλείσιμο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για λόγους ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι που ζουν στη Δυτική Όχθη αλλά εργάζονται στο Ισραήλ δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο ισραηλινό έδαφος για να εργαστούν ή να πληρωθούν για τις εργασίες τους.

Το Ισραηλινό Οικονομικό Υπουργικό Συμβούλιο, με επικεφαλής τον υπερεθνικιστή υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich, απέρριψε πρόταση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας να επιτραπεί σε ορισμένους Παλαιστίνιους εργάτες να εισέλθουν στο Ισραήλ.

Τι είπε ο Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ  στον Νετανιάχου

Σε μια προσπάθεια να βρει μια λύση στο ζήτημα χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μέλη του συνασπισμού του, ο Νετανιάχου προσπάθησε να πείσει άλλες χώρες να πληρώσουν τους μισθούς των Παλαιστινίων εργατών.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος και η πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι ο Νετανιάχου στράφηκε στον Μοχάμεντ μπιν Ζάιεντ και ζήτησε βοήθεια σχετικά με τους Παλαιστίνιους.

Ο Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ είπε ότι ήταν έτοιμος να βοηθήσει, αλλά όταν ο Νετανιάχου ρώτησε συγκεκριμένα εάν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ήταν πρόθυμα να πληρώσουν μισθούς στους Παλαιστίνιους εργάτες, ο πρόεδρος των Εμιράτων έμεινε έκπληκτος, είπε η ενημερωμένη πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ  δεν πίστευε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πίστευε ότι θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει το τίμημα για το πρόβλημα που προέκυψε λόγω της απόφασης του Ισραήλ να μην επιτρέψει στους εργάτες να εισέλθουν στις εργασίες τους.

 Ο Ισραηλινός αξιωματούχος και ενημερωμένη πηγή είπε ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ζάιεντ είπε στον Νετανιάχου ότι δεν μπορούσε να το κάνει και στη συνέχεια πρότεινε με σαρκασμό στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να απευθυνθεί στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Ζελένσκι έχει πλουτίσει γιατί λαμβάνει πολλά χρήματα από πολλές χώρες, επομένως μπορεί να τον βοηθήσει οικονομικά, σύμφωνα με τις πηγές.

Arabic CNN

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ