Ο Ευαγγελος Αντωναρος αποκαλύπτει: η χρυσή ευκαιρία για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέτε να είναι αυτή η απόφαση που περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Το ΣΚ ανακοινώθηκε ΄’οτι ο Βέλγος Πρόεδρος του Ευρωπαικου Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα είναι υποψήφιος με τους Βέλγους Φιλελεύθερους στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και, επειδή η εκλογή του θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, θα παραιτηθεί από τη θέση του με την ορκωμοσια της νέας Ευρώβουλής τον Ιούλιο.

Έτσι αδειάζει μια από τις δυό κπορυφαίες θέσεις στις Βρυξέλλες. Και μαλιστα πρόωρα.
Πράγμα που ανησυχεί — όπως το ομολόγησε ο ίδιος — τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος Βεμπερ. Γιατί; Γιατί αν μέχρι την αποχώρηση του Μισελ δεν έχει βρεθεί διάδοχος, τότε τη θέση του καταλαμβάνει αυτόματα (αν και προσωρινά) ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν του οποίου η χώρα θα έχει την ευρώπαική προεδρία στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Κι αυτή είναι μια εξέλιξη που κανείς δεν θέλει στην Ευρώπη.

Είναι άραγε αυτή η χρυσή ευκαιρία για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όπως ισχυρίζονται ( όχι και πολύ πειστικά μου φαίνεται) πολλοί πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες τις τελευταίες εβδομάδες; Κανείς δεν ξέρει — ειδικά όσο σιωπά ο ίδιος ο Μητσοτάκης που δεν έχει ξεδιαλύνει δημόσια τις προθέσεις του. Μήπως θα έπρεπε να το κάνει; Αν κι εγώ προσωπικά δύσκολα θα μπορούσα να φαντασθώ ότι έχοντας κερδισει μόλις πριν έξι μηνες μια διπλή εκλογή θα αποφάσιζε να αφήσει στα κρύα του λουτρού τους Έλληνες για τις Βρυξέλλες. Εκτός κι αν κάνω λάθος. Που ξέρει κανείς…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ