Ο Σολτς υποσχέθηκε μηδενική ανοχή μετά την αποκάλυψη της αντιμεταναστευτικής συνωμοσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι η Γερμανία δεν θα ανεχθεί «φανατικούς με αφομοιωτικές φαντασιώσεις» μετά την αποκάλυψη της συνάντησης όπου μέλη του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfG) συζήτησαν ένα σχέδιο «μετανάστευσης» που απηχεί τις ναζιστικές πολιτικές.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από τον οργανισμό μέσων ενημέρωσης Correctiv με έδρα το Έσσεν, ο οποίος επιδιώκει να προωθήσει τη δημοκρατία, η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν στενός συνεργάτης της συμπροέδρου της AfG, Alice Weidel και δύο μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χριστιανοδημοκράτες, πραγματοποιήθηκε στο ένα ξενοδοχείο κοντά στο Πότσνταμ τον Νοέμβριο.

Η Correctiv ανέφερε ότι συζητήθηκε η πρόταση ενός Αυστριακού δεξιού εξτρεμιστή για μαζική απέλαση αιτούντων άσυλο, αλλοδαπών με δικαίωμα διαμονής στη Γερμανία και Γερμανών πολιτών που δεν έχουν «αφομοιωθεί» επικαλούμενη έγγραφα και πληροφορίες που συνέλεξε δημοσιογραφική πηγή.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διαφοροποιήσει το «εμείς» στη χώρα μας με βάση το αν κάποιος έχει ή όχι μεταναστευτικό υπόβαθρο. Προστατεύουμε τους πάντες – ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος δέρματος ή πόσο άβολα είναι κάποιος για τους φανατικούς με φαντασιώσεις αφομοίωσης», είπε ο Σολτς σε δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωπος της Weidel δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο της συνάντησης ή τη λίστα των καλεσμένων, αλλά επιβεβαίωσε ότι εμπλέκεται ο στενός της  βοηθός Ρόλαντ Χάρτβινγκ.

Ο Κάρστεν Λίνεμαν, γενικός γραμματέας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU), είπε ότι το κόμμα παρακολουθεί την κατάσταση «με μεγάλη ανησυχία» και ότι τα δύο μέλη της αρχειοσυντηρητικής παράταξης του CDU που συμμετείχαν στη συνάντηση θα αντιμετωπίσουν ενδεχομένως «συνέπειες».

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα εκμεταλλεύτηκε την ολοένα και πιο ζοφερή διάθεση μεταξύ των Γερμανών ψηφοφόρων και ανέβηκε στη δεύτερη θέση στις εθνικές δημοσκοπήσεις πίσω από τη συντηρητική ομάδα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU).

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα γίνει το ισχυρότερο κόμμα στις τρεις περιφερειακές εκλογές φέτος στην ανατολική Γερμανία, με υποστήριξη άνω του 30% στη Σαξονία, το Βραδεμβούργο και τη Θουριγγία.

Ο Σολτς υποσχέθηκε ότι όποιος αμφισβητούσε την «ελεύθερη δημοκρατική βασική τάξη» της Γερμανίας θα ερευνηθεί από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών και θα διωχθεί.

«Το να μαθαίνεις από την ιστορία δεν είναι μόνο λόγια», δήλωσε. «Οι Δημοκρατικοί πρέπει να σταθούν ενωμένοι».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ