Σύβοτα, Διαπόρι: Η παραλία με το παράξενο σχήμα, όπου μπορείς να επιλέξεις τη θερμοκρασία του νερού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολαύστε μια ήρεμη πτήση πάνω από έναν μοναδικό τόπο, την παραλία Διαπόρι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, στην Ήπειρο. Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Αποτελούν ένα συμπλέγμα νησιών με δαντελωτές ακτές και απάνεμους όρμους.

Στο στενό μεταξύ δύο νησιών υπάρχει μια λωρίδα θάλασσας, ένας δίαυλος – όπως λέγεται. Εκεί βρίσκεται και η συγκεκριμένη παραλία, η οποία μοιάζει με σαλιγκάρι και δημιουργεί λόγω του σχήματός της το εξής φαινόμενο. Στο εσωτερικό τμήμα της τα νερά είναι πολύ ζεστά λόγω του γεγονότος ότι αφ’ ενός είναι ρηχά και αφ’ ετέρου εγκλωβίζονται εκεί, με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται περισσότερο.

Στο εξωτερικό τμήμα της τα νερά είναι πιο δροσερά, λόγω του γεγονότος ότι είναι μέσα σε δίαυλο (στενό) και υπάρχει ισχυρό ρεύμα, ιδιαίτερα όταν φυσάει αέρας, με αποτέλεσμα να έρχεται πιο δροσερό νερό από τα ανοιχτά. Στο ενδιάμεσο κομμάτι, μπορείς στην κυριολεξία να επιλέξεις την θερμοκρασία του νερού όπου θα κάνεις μπάνιο, καθώς όσο πλησιάζεις το εσωτερικό τμήμα η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει και όσο απομακρύνεσαι απ’ αυτό, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται.

Είναι λογικό με τέτοιες ομορφιές, που τα Σύβοτα αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές. Απολαύστε την πτήση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ