Χιλιάδες Υεμενίτες συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις την Παρασκευή για να καταγγείλουν τις αμερικανικές-βρετανικές επιδρομές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο των Χούτι ανακοίνωσε ότι όλα τα αμερικανικο-βρετανικά συμφέροντα έχουν γίνει νόμιμοι στόχοι.

Δεκάδες χιλιάδες Υεμενίτες συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις την Παρασκευή για να καταγγείλουν τις αμερικανικές-βρετανικές επιδρομές που έπληξαν δεκάδες τοποθεσίες στη Σαναά, τη Χοντέιντα και τη Σαάντα.

Οι πιο σημαντικές διαδηλώσεις ήταν αυτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Al-Sabeen στο κέντρο της πρωτεύουσας, Sana’a, και χαρακτηρίστηκαν ως εκατομμύρια, κατά τις οποίες οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό κατά της Αμερικής και της Βρετανίας και κάλεσαν την ομάδα “Ansar Allah” (Χούτι) για να απαντήσουν στην επίθεση, και ύψωσαν επίσης παλαιστινιακές σημαίες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εξαπέλυσαν επίθεση τις πρώτες ώρες της Παρασκευής από αέρος και θάλασσα εναντίον στρατιωτικών στόχων των Χούτι στην Υεμένη, με το πρόσχημα της απάντησης στις επιθέσεις του κινήματος σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Μουχάμαντ Αλί αλ Χούτι, μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου που κυβερνά τις περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι, είπε: «Τα χτυπήματά σας κατά της Υεμένης είναι τρομοκρατία… Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο διάβολος».

Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο των Χούτι ανακοίνωσε ότι «όλα τα αμερικανικά-βρετανικά συμφέροντα έχουν γίνει νόμιμοι στόχοι για τις δυνάμεις μας».

Το συμβούλιο είπε ότι η ανακοίνωση έρχεται «σε απάντηση στην άμεση και δεδηλωμένη επιθετικότητά τους κατά της Υεμένης

Προσθέτει: «Η προδοτική και κραυγαλέα αμερικανο-βρετανική επιθετικότητα στην οποία υποβλήθηκε το έθνος σήμερα τα ξημερώματα είναι μια παράνομη και αδικαιολόγητη επίθεση που παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους και είναι η πραγματική απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

 «Αυτή η επιθετικότητα είναι μια επέκταση της προδοτικής αμερικανικής στόχευσης των ναυτικών δυνάμεων της Υεμένης, της αμερικανο-βρετανικής σιωνιστικής επίθεσης κατά του λαού της Γάζας και της επίθεσης που εξαπολύθηκε κατά της Υεμένης από τον Μάρτιο του 2015. Ταυτόχρονα, είναι ξεδιάντροπη και ωμή συμπεριφορά που καταδικάζεται και απορρίπτεται».

Στη δήλωση έγινε δέσμευση ότι «όλα τα αμερικανικά-βρετανικά συμφέροντα έχουν γίνει νόμιμοι στόχοι για τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης, ως απάντηση στην άμεση και δεδηλωμένη επιθετικότητά τους κατά της Δημοκρατίας της Υεμένης».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ