Ο Ζελένσκι καλεί τους Ουκρανούς που έφυγαν από τη χώρα «να επιστρέψουν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι άνδρες που έφυγαν από τη χώρα μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης πρέπει να επιστρέψουν για να στηρίξουν τη χώρα τους.

Ο Ζελένσκι είπε ότι χρειάζεται βοήθεια όχι μόνο όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που προσλαμβάνονται μέσω της επιστράτευσης, αλλά και για την πληρωμή φόρων, γι’ αυτό κάλεσε τους άνδρες που έφυγαν από τη χώρα να επιστρέψουν στη χώρα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι η κυβέρνηση ξόδεψε κεφάλαια ίσα με το ποσό του φόρου έξι έως οκτώ ατόμων για έναν στρατιωτικό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πιστεύει ότι οι άνδρες σε ηλικία κινητοποίησης πρέπει να βρίσκονται στην Ουκρανία και να τη βοηθήσουν.

«Εάν είναι σε ηλικία στρατολόγησης, τότε θα πρέπει να βοηθήσουν την Ουκρανία και θα πρέπει να είναι στην Ουκρανία. Και τώρα δεν μιλάω για το ποιος πρέπει να είναι στο μέτωπο και ποιος δεν πρέπει να είναι στο μέτωπο», είπε στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας στο Ταλίν την Πέμπτη.

«Και αν είσαι στην Ουκρανία και δεν είσαι στο μέτωπο, τότε δουλεύεις. Όπου κι αν εργάζεσαι, αντιμετωπίζουμε κάθε άτομο με σεβασμό. Και αν εργάζεσαι και πληρώνεις φόρους, τότε προστατεύεις και το κράτος. Και αυτό είναι πολύ απαραίτητο. Αλλά αν είσαι στο εξωτερικό και είσαι σε ηλικία επιστράτευσης και δεν είσαι στο μέτωπο, και δεν πληρώνεις φόρους και έφυγες παράνομα, τότε υπάρχει ένα ζήτημα», είπε ο Ζελένσκι, απαντώντας στην ερώτηση αν η Εσθονία πρέπει να απελάσει στην Ουκρανία άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης.

«Και δεν θα υπάρχουν χρήματα για τον στρατό – δεν θα υπάρχει στρατός. Κανείς δεν θα υπερασπιστεί την Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος,  όπως γράφει η ουκρανική Interfax.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ