Ο πανάξιος αρχηγός Δημήτρης Χούπης και οι θεωρίες συνωμοσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος διαδεχεται τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Πατέρας τριών παιδιών ο νέος αρχηγός, ενώ οι δυο γιοι του, υπηρετούν ως αξιωματικοί στις ειδικές δυνάμεις!

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί έχει τεράστια σημασία. Πολύ μεγαλύτερη από την επικοινωνιακή υπόσταση της. Δείχνει ότι ο Στρατηγός Χούπης έχει το ηθικό ανάστημα για να σταθεί στην πιο νευραλγική θέση του ελληνικού κράτους, όπως αυτή θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Και είναι όντως έτσι. Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή, για έναν πανάξιο στρατιωτικό και έναν εξαιρετικό ανθρώπο. Είναι όμως και ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει στην νέα μορφή του πολέμου…

Αλίμονο, εάν η Ελλάδα δεν ακολουθήσει αμέσως τις τάσεις στον πόλεμο υψηλής τεχνολογίας, τότε θα διαπράξει ένα ολέθριο λάθος.

Διδάκτωρ με άριστα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στα Συστήματα Μετάδοσης της πληροφορίας. Διαθέτει τίτλους μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στα αντικείμενα ¨ Στρατηγική και Διπλωματία¨, στο «Στρατηγικό Σχεδιασμό και Διαχείριση Κρίσεων» καθώς και είναι απόφοιτος της 7ης ΕΣ μεταπτυχιακού σεμιναρίου «δια βίου μάθησης» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων, όπως επίσης έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών, άρθρων, μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια σε αντικείμενα της διδακτορικής του διατριβής, κρυπτασφάλειας (χαοτική κρυπτογραφία –fractals), στρατηγικής κυβερνοπολέμου και ειδικά θέματα Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.

Όσον αφορά τις θεωρίες συνωμοσίας περί της σχέσης του με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αυτές δεν ισχύουν. Δημήτρης Χούπης και Κωνσταντίνος Φλώρος έχουν άριστες επιχειρησιακές αλλά και προσωπικές σχέσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομαλή μετάβαση και το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων. Που επαναλαμβάνουμε, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα κληθούν να υπερασπίσουν ότι έχει κερδηθεί με αγώνες και αίμα.

Πέραν των όσων ακούγονται και γράφονται, η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στάθηκε όρθιος σε πολύ δύσκολες στιγμές, κρατώντας παράλληλα όρθια την άμυνα της χώρας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ