Αποκαλυπτικη παρέμβαση του Ευαγγελου Αντωναρου για τα εσωκομματικά του Συριζα μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, Σάββατο μεσημέρι. Συνεδρίαση της Κοιν. Ομάδας του Σύριζα-ΠΣ. Μόλις έχει ολοκληρώσει την ομιλία του ο Στεφανος Κασσελακης. Δημοσιογράφος, εμπειρος, γνώριμος εδώ και πολλά χρόνια έρχεται και μου λέει: “Επίπεδη ομιλία. Δεν είπε τίποτε.” Του λέψ ότι διαφωνώ και διέκρινα ακριβώς το αντίθετο. Οχι απο “κομματικο πατριωτισμό”, αλλά απο αναλυση όσων ειπώθηκαν.

Έχουμε και λένε:

() Η ομιλία Κασσελάκη σύντομη, από την αρχή στο ψαχνό, συνεκτική και με ξεκάθαρα μηνύματα (για όσους ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν).
() Εξασφάλισε απόλυτη στήριξη όλων των παρόντων — με έξυπνο λεκτικό τρόπο — για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Με ξεκάθαρο μήνυμα προς τους αντιρρησίες.
() Ξεκαθάρισε σε ποια ευρώ-ομάδα ανήκει ο Συριζα-ΠΣ. Κι ας συνέχισαν μετά να αραδιάζουν θέσεις κι αντιθέσεις διάφοροι σε αναζήτησή ρόλων.
() Με κατανοητά επιχειρήματα ανέλυσε το θέμα των πανεπιστημίων — και γιατί υπάρχουν βάσιμες επιφυλάξεις για τα μη δημόσια.
() Και τέλος: Με όσα είπε έκανε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί του αυτονόητου στα (όχι μόνο ελληνικά) κόμματα προεδρικού δικαιώματος να καθορίζει αυθεντικά τις πολιτικές κατευθύνσεις. Ειδικά όταν έχει εκλεγεί πρόσφατα με λαϊκή εντολή.

Όσων το μυαλό δεν θέλει να το χωρέσει απλά αποδεικνύουν ότι μένουν προσκολλημένοι σε παλιές συνήθειες ατέλειωτης απεραντολογίας.

Για όλα αυτά πιστεύω: Δεν έχουμε δει προς το παρόν τις τελευταίες — ίσως και πιο κρίσιμες — στροφές των εσωτερικών εξελίξεων στον Σύριζα-ΠΣ.

Περιορίζομαι σε αυτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ