Νετανιάχου: Η Διεθνής Δικαιοσύνη δεν θα εμποδίσει το Ισραήλ να πολεμήσει στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκρινε ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης δεν θα αποτρέψει το Ισραήλ από τη συνέχιση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας «μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης νίκη», όπως το έθεσε.

Αυτό έγινε αφότου η Νότια Αφρική κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου είπε σε ομιλία που μεταδόθηκε στην τηλεόραση το Σάββατο: «Κανείς δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη (η ολλανδική πόλη όπου βρίσκεται το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης) ούτε ο άξονας του κακού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν θα σταματήσει πριν επιτύχει τους στόχους του, που είναι η εξάλειψη της Χαμάς και η ανάκτηση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα.

Πρόσθεσε ότι η στρατιωτική επίθεση στη Γάζα «έχει ήδη εξαλείψει τις περισσότερες ταξιαρχίες της Χαμάς» στην πολιορκημένη Παλαιστινιακή Λωρίδα.

Ωστόσο, είπε ότι οι Παλαιστίνιοι που εκτοπίστηκαν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας «δεν θα μπορούν να επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους».

Ο Νετανιάχου συνέχισε: «Υπάρχει διεθνής νομοθεσία που απλώς ορίζει ότι εάν απελάσετε έναν πληθυσμό, μην τον επιτρέψετε να επιστρέψει όσο υπάρχει ο κίνδυνος. Και ο κίνδυνος υπάρχει. Υπάρχουν μάχες εκεί (στη βόρεια Γάζα).

Από την άλλη πλευρά, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ σχεδιάζει μια «τεράστια» αύξηση στον αμυντικό του προϋπολογισμό, στο πλαίσιο στρατιωτικών ενισχύσεων που θα στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών του για τα επόμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι ένας από τους στόχους του είναι να δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο στρατιωτικό τομέα κατασκευών.

Πρόσθεσε ότι μια διυπουργική επιτροπή θα παρουσιάσει, εντός 8 εβδομάδων, σχέδια για τεράστια πρόσθετη χρηματοδότηση, για «να επιτύχει αυτή την ανεξαρτησία στην ενίσχυση των δυνάμεων και άλλα ζητήματα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της ασφάλειάς μας τα επόμενα χρόνια».

Al Qahera news, Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ