Ο νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Ουκρανία – συζήτησαν για κοινή παραγωγή drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σάββατο ότι ο νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ έφτασε στην Ουκρανία, στην πρώτη του επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, και υποσχέθηκε ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το καθεστώς του Κιέβου.

Κατά την άφιξή του στην Ουκρανία, ο Σεζουρνέ επιβεβαίωσε: «Ήρθα εδώ για να ανακοινώσω ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ουκρανία μακροπρόθεσμα, οικονομικά, στρατιωτικά και ανθρωπιστικά».

Πρόσθεσε ότι οι Γάλλοι εκπρόσωποι θα πραγματοποιήσουν ορισμένες επισκέψεις για να καταλάβουν τι χρειάζονται οι Ουκρανοί.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε αεροπορικώς στην Πολωνία και από εκεί στο Κίεβο, με στόχο να επιβεβαιώσει τη στήριξη και τις δεσμεύσεις της Γαλλίας και της Ευρώπης προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συνάντησή του με τον Σεζουρνέ συζήτησε τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας.

«Συμπεριλαμβανομένης της κοινής παραγωγής drones, πυροβολικού και περαιτέρω ενίσχυση της αεράμυνας. Ενημέρωσα για τις εργασίες για τη φόρμουλα ειρήνης. Είμαι ευγνώμων στη Γαλλία για την ενεργό συμμετοχή της σε αυτό το παγκόσμιο έργο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ