Εφιαλτικό σενάριο για τον ουκρανικό στρατό αποκαλύπτει το ISW – Η νέα ρωσική στρατηγική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρωσικός στρατός προετοιμάζει αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες για δράση πίσω από τις αμυντικές γραμμές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Όπως αποκαλύπτει το ίδρυμα μελετών πολέμου ISW.

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο για την ουκρανική άμυνα, καθώς ο ουκρανικό στρατός έχει επενδύσει πολλά στην θωράκιση των γραμμών άμυνας όπως αυτές υφίσταται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την νέα εδαφική πραγματικότητα.

Οι Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να διεξάγουν επιχειρήσεις με προσγειώσεις από ελικόπτερα για την ταχεία ανάπτυξη στρατιωτών, όπως συνέβη στις αρχικές μάχες για το αεροδρόμιο Gostomel κοντά στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα χρησιμοποιηθούν ως άλλο μέσο για τη διεξαγωγή εξαντλητικών επιθέσεων πρώτης γραμμής στις οχυρωμένες θέσεις της Ουκρανίας. Πρακτικά, η πρώτη γραμμή της Ουκρανίας θα βρεθεί μεταξύ διασταυρωμένων πυρών μου, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις για να καλυφθούν τα μετόπισθεν σε μια τέτοια περίπτωση…

“Ρωσικές πηγές ισχυρίζονται ότι μια τέτοια ταξιαρχία – η 49η – επιχειρεί ήδη στην κατεύθυνση του Ζαπορόζιε ως μέρος του 58ου στρατού συνδυασμένων όπλων”, όπως αναφέρει η έκθεση της ISW.

Αυτές οι ταξιαρχίες, όπως προβλέπει το Ινστιτούτο, θα χρησιμοποιηθούν εκτός του πλαισίου των παραδοσιακών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ