Σαλος με βουλγαρικό δημοσίευμα για τον Στέφανο Κασσελακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, του ΣΥΡΙΖΑ,  Στέφανος Κασσελάκης, προειδοποίησε σήμερα ότι οι βουλευτές του αριστερού κόμματος που θα καταψηφίζουν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση των γάμων του ίδιου φύλου κινδυνεύουν να διαγραφούν, αναφέρει η ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή», γράφει ο βουλγαρικός Τύπος.

«Ποιος εδώ είναι ενάντια στα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα να παντρεύονται και να έχουν παιδιά; Αν υπάρχει, ας σηκωθεί», είπε ο Κασσελάκης σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για εμάς, το ζήτημα των δικαιωμάτων δεν είναι ζήτημα ηγεσίας και πειθαρχίας, είναι ζήτημα ταυτότητας. Ποιος άλλος (θα το κάνει αυτό) αν όχι η αριστερά;» είπε ο Κασσελάκης, σύμφωνα με το BTA.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) χθες, είπε ότι είναι ακατανόητο για έναν αριστερό νομοθέτη να «ψηφίζει κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου… Εάν ένας βουλευτής παρεκκλίνει από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, εγώ θα λάβω τη σχετική απόφαση».

Τα σχόλια πιστεύεται ότι απευθύνονται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν ήθελε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σημειώνει η εφημερίδα.

Η ελληνική εκκλησία είναι «επιφυλακτική»…

Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είπε στον Κασελάκη το Σάββατο ότι η θέση του για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης παραμένει «επιφυλακτική».

«Αν υπάρχει κάποια ερώτηση που θα ήθελαν να απαντηθεί κάποιοι, για το θέμα του γάμου ομοφύλων, θα έλεγα ότι είμαι επιφυλακτικός», είπε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι « πρέπει να υπάρχει ένα κείμενο, ένας νόμος, για να το δούμε», πριν σχολιάσει περαιτέρω.

Ο Κασελάκης, ο οποίος παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Οκτώβριο, έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξη του κόμματός του για ένα νομοσχέδιο που θα επεκτείνει τα δικαιώματα γάμου για να συμπεριλάβει την LGBTQI κοινότητα.

«Από την πλευρά μου, δήλωσα ότι οι αξίες της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτουν απόλυτα με τις αξίες της εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους. Να μπορούμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη. σε όλα τα μέρη της κοινωνίας και ιδιαίτερα σε αυτούς που νιώθουν κοινωνικό αποκλεισμό», πρόσθεσε ο Κασελάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θέλει να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφύλων και να δώσει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετήσουν. Δεν διευκρίνισε πότε θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων, αλλά σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ