Νεα στοιχεία απο την μαφιόζικη εκτέλεση στο Νεο Κόσμο – Κλεμμένο από το Μιλάνο το όχημα των εκτελεστών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το όχημα που χρησιμοποιήσαν οι τρεις δράστες που «γάζωσαν» το 44χρονο μέλος της Greek Mafia ήταν κλεμμένο και μάλιστα όχι από την Ελλάδα, αλλά το Μιλάνο περίπου πριν από έξι μήνες.

Όταν το πολυτελές τζιπ, μάρκας Lexus, έφτασε στην Ελλάδα, δημιουργήθηκαν πλαστές πινακίδες. Σύμφωνα με το newsit.gr, στις πινακίδες αναγράφονται γράμματα και αριθμοί που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο ίδιας μάρκας που ανήκει σε κατασκευαστική εταιρεία των βορείων προαστίων.

Απώτερος σκοπός ήταν αν γίνει έλεγχος από την αστυνομία στο όχημα να διαπιστωθεί ότι είναι νόμιμο.

Μετά την…εκτέλεση των «καθηκόντων» του το όχημα κάηκε στο Δαφνί. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας το καμένο τζιπ έχει γίνει «φύλλο και φτερό» προκειμένου να βρεθούν στοιχεία. Την ίδια στιγμή ερευνώνται και τα δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος.

Από το εξωτερικό οι δράστες;

Το γεγονός πως το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν από το εξωτερικό ενισχύει το σενάριο να είχαν έρθει και εκείνοι από μια άλλη χώρα προκειμένου να εκτελέσουν το πανάκριβο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του «Ζαμπόν».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προκύπτει πως οι δράστες ήταν επαγγελματίες και πολύπειροι. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την χρήση αλεξίσφαιρων γιλέκων, την καλή χρήση του καλάσνικοφ και το γεγονός πως γνώριζαν πώς να κάνουν ζημιά ακόμα και σε ένα αλεξίσφαιρο όχημα όπως εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Παράλληλα, φαίνεται σε βίντεο από την στιγμή της εκτέλεσης πως οι κινήσεις του είναι γρήγορες και ότι φορούσαν διπλά γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ επικεντρώνονται στην εύρεση και άλλου οπτικού υλικού ώστε να διαπιστώσουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

Γιατί δεν είχε προστασία ο Ζαμπούνης;

Ένα από τα πιο καίρια ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι γιατί δεν είχε προστασία ο 44χρονος μαφιόζος αν και ανήκε στην Greek Mafia και είχε γίνει το 2018 μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο «Ζαμπόν» δεν είχε πάντα την συνοδεία μαζί του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, αυτό συμβαίνει όταν τα συγκεκριμένα άτομα θεωρούνται πως κανείς δεν μπορεί να τους βλάψει ενώ στη περίπτωση του 44χρονου είχε περάσει και μεγάλο χρονικό διάστημα από την απόπειρα δολοφονίας οπότε θεώρησε ότι δεν θα συνέβαινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ