Αποχώρησε απο το Συριζα η Μαρια Ζερβάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι γυναίκες δεν είμαστε σκεύη, ούτε εργαλεία, ούτε εκκολαπτικές μηχανές.

Πολλά χρόνια με τα γυναικεία κινήματα έχουμε αγωνιστεί για την ισότιμη σχέση των γυναικών στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εργασία.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εξ όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα στον τύπο είναι η νομοθετική κατοχύρωση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητρότητας.

Μια τέτοια ρύθμιση εκτιμώ ότι θα συντελέσει σε περαιτέρω εξαθλίωση της θέσης των γυναικών, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, παρά τους μέχρι σήμερα αγώνες, ανήκουν στα οικονομικά ασθενέστερα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.

Δηλώνω ότι είμαι εντελώς αντίθετη με την παραπάνω προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση και πιστεύω ότι είναι χρέος του φεμινιστικού κινήματος να τοποθετηθεί και να κινητοποιηθεί προκειμένου να ματαιώσει τη ψήφισή της.

Επίσης πιστεύω ότι άλλα θέματα, όπως η Γάζα, το ιδιωτικό χρέος, οι γυναικοκτονίες, οι «μεταρρυθμίσεις» Φλωρίδη κ.ά. είναι αμεσότερης προτεραιότητας από το παραπάνω ζήτημα.

Μπαίνει ακόμα το ερώτημα : επί του θέματος της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια – μέσω παρένθετης μητρότητας, πώς διαμορφώθηκε η θέση – πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., μέσα από ποιά διαλεκτική διαδικασία, πότε συζητήθηκε στη βάση πότε τοποθετήθηκαν οι συνελεύσεις των οργανώσεων των μελών του.

Απάντηση : καμία διαδικασία, καμία συζήτηση στη βάση.

Επειδή δεν αποδέχομαι τη λειτουργία της οργάνωσης στην οποία συμμετέχω με «κοπτάτσια» του εκλεγμένου προέδρου και της – απ’ αυτόν διορισμένης – ηγετικής του ομάδας, δηλώνω ότι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και παύω να είμαι μέλος του.

Εξουσιοδοτώ την γραμματέα της 1ης Ο.Μ. Περιστερίου να γνωστοποιήσει την παρούσα μου στα λοιπά αρμόδια όργανα.

Περιστέρι 10 Ιανουαρίου 2024

Μαρία Ζερβάκη

Δικηγόρος – τ. Αντινομάρχης Αθήνας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ