Πάμε αντάμα στο «γκρεμό» ως… «προοδευτικό λίπασμα» στα… υψηλά ευρωπαϊκά αξιώματα του Μητσοτάκη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

του Νίκου Νικολόπουλου

Και ενώ η δημόσια συζήτηση για τον γάμο – τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών είναι σε εξέλιξη, η επικαιρότητα επισκιάζεται από τους «Κεραυνούς» Σαμαρά κατά Μαρινάκη.

«Δεν δέχομαι μαθήματα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» (!) ήταν η σκληρή απάντηση στον Παύλο Μαρινάκη και σαφές το μήνυμα του πρώην Πρωθυπουργού προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, γύρω από το θέμα της αποχής από την ψήφιση του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Βλέπετε, οι αξιώσεις των ΛΟΑΤΚΙ δεν είναι απλώς ένα θέμα διαφωνίας στη δημόσια συζήτηση αλλά εξελίσσονται σε κάτι που «βλάπτει σοβαρά» ακόμα και το πολιτικό μας σύστημα! Αφού φθάσαμε να βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα στον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, όπως οι παροτρύνσεις προς βουλευτές να Απέχουν. Να μην εκφραστούν, δηλαδή. Να μην έχουν το θάρρος της γνώμης τους! Αλλά, να επιλέξουν την άβουλη (βολική)στάση προκειμένου να διευκολύνουν τον Πρωθυπουργό και τους εαυτούς τους…

A064449A FF68 4C4B A3D1 723354298B36
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Είναι αυτές οι ίδιες – αφύσικες  – αξιώσεις των ΛΟΑΤΚΙ, που «κατεδαφίζουν» τα ετοιμόρροπα κόμματα της διαφθοράς (…), που προκαλούν «σεισμό» στο πολιτικό σύστημα και έξω από αυτό και που φέρνουν στο προσκήνιο, μέσω δημοσκοπήσεων, ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ στα Δεξιά.

Είναι οι αξιώσεις αυτές που προκαλούν πρωτόγνωρες αναταράξεις στην Κοινωνία αλλά και στην Εκκλησία.

Διότι είναι το νομοθέτημα που κατάφερε να έχει τις περισσότερες αντιδράσεις!

Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται τόσο πολύ η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΒΑΣΗ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, εξαιτίας της ΕΜΜΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣΜητσοτάκη – ΛΟΑΤΚΙ και του Νόμου – «Νάρκη» στην Οικογένεια.

Είναι η πρώτη φορά, μετά τα μνημόνια, που η Δεξιά πτέρυγα κάνει τόσο δυνατά τη διαμαρτυρία της για την υιοθέτηση της ατζέντας  wok και την ιδεολογική – αξιακή μετάλλαξη που έχει επιφέρει ο Μητσοτάκης.

«ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ» ΑΠΟ…

ΣΑΜΑΡΑ & ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει «βαθύ ρήγμα» με τους ΣαμαράΚαραμανλή να διαφωνούν κάθετα για το νομοσχέδιο και πολλοί βουλευτές να είναι έτοιμοι να το καταψηφίσουν. Η δημοσκόπηση της GPO που δείχνει χαμηλά ποσοστά αλλά και με διαφορά της ΝΔ από τα «αντίπαλα» κόμματα, έχει  αστερίσκους…

Ένας από αυτούς λέει ότι αυτή τη στιγμή (χωρίς να υπάρχει κόμμα) είναι έτοιμο ένα 13,9% να στηρίξει ένα ΝΕΟ ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ.

Αν υπάρξει μάλιστα ένας νέος κομματικός σχηματισμός θα πάρει πάνω από 13,9%. 

Επίσης, το 38,8% θεωρεί ότι υπάρχει χώρος στα δεξιά της ΝΔ για ένα νέο κόμμα.

Και αυτό το στοιχείο δείχνει ότι η ατζέντα που υπηρετεί η κυβέρνηση στρέφει, ολοένα και κάθε μέρα, κόσμο προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΝΟΜΟΣ ΝΑΡΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 

Γράφει ο Λυμπερόπουλος Λουκάς, επίτιμος Αρεοπαγίτης:

Ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πρόθεση της κυβερνήσεως είναι να νομοθετήσει για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ας δούμε το πρόβλημα: Όταν ο Θεός, η Φύση ή μια ανώτερη δύναμη (ό,τι θέλετε) έπλασε τον άνθρωπο και καθόρισε τα φύλα, τον εφοδίασε και με κάποια όργανα, τα οποία έχουν συγκεκριμένο προορισμό (τη διαιώνιση του είδους), με συγκεκριμένη λειτουργία. Κάθε μεταβολή της λειτουργίας αυτής συνιστά παραβίαση της φύσεως και αποτελεί διαστροφή. Υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι αρέσκονται να παραβιάζουν τη φύση. Έτσι, ο άνδρας ερωτεύεται και συνευρίσκεται με άνδρα και η γυναίκα πράττει το ίδιο με γυναίκα. Δικαίωμά τους. Όμως, τότε πάνε ενάντια στη φύση και αποτελούν οργανική ανωμαλία της.

Γι’ αυτό και ο Ποινικός Νομοθέτης τιμωρούσε την παρά φύσιν ασέλγεια με το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ο προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόλις ανέλαβε την εξουσία, το κατήργησε με το άρθρο 68 του Ν. 4356/ 24.12.2015. Ήδη, καιρό τώρα, οι έλληνες ομοφυλόφιλοι, διεκδικούν το δικαίωμα να συνάπτουν γάμο μεταξύ τους και ήρθε ο καιρός να το επιτύχουν. Αυτό αποτελεί κάτι αδιανόητο για τα ελληνικά ήθη. Αλλά, όπως αλλάζουν οι καιροί, έτσι αλλάζουν και τα ήθη. Έτσι, θα κληθούν οι Έλληνες να ζήσουν στην πραγματικότητα  αυτό το κατασκεύασμα. Όμως, υπάρχει και ένα τεράστιο θέμα, αξεπέραστο για το ελληνικό πνεύμα, την ελληνική ψυχή:

Οι ομοφυλόφιλοι, εκτός από τον γάμο, θέλουν να έχουν και παιδιά, όπως οι κανονικές οικογένειες. Οι συμφωνούντες με αυτήν την επιθυμία τους δεν σκέφτηκαν και την θέση του άτυχου παιδιού, που θέλουν οι ομοφυλόφιλοι να «προσαρτήσουν» σε μια ιμιτασιόν οικογένεια;

Όταν το άτυχο παιδί θελήσει να φωνάξει «μαμά», όπως τα άλλα παιδιά, σε ποιον θα απευθύνει την ωραιότερη  λέξη του κόσμου; Σε έναν άνδρα;

Όταν θέλει να φωνάξει «μπαμπά», σε ποιον θα απευθύνει τη λέξη αυτή; Σε μια γυναίκα;

Και όταν ρωτήσει γιατί οι φίλοι του έχουν γυναίκα μαμά, ενώ αυτό έχει μαμά άνδρα, και έχουν άνδρα μπαμπά, ενώ αυτό έχει μπαμπά γυναίκα, τι θα του πουν; Θα το σπρώξουν στην ομοφυλοφιλία για να πάψουν οι δυσάρεστες ερωτήσεις; Άλλωστε μια τέτοια οικογένεια θα είναι ένα φυτώριο ομοφυλοφίλων.

Αλήθεια, πώς θα αισθάνεται το παιδί αυτό όταν βλέπει να χαριεντίζονται ή να ξαπλώνουν στο ίδιο κρεβάτι δυο άνδρες ή δυο γυναίκες που υποδύονται τον μπαμπά και τη μαμά;

Πώς θα αισθάνεται όταν βλέπει πόσο διαφορετική είναι η δική του οικογένεια από τις οικογένειες των φίλων του;

Κι επειδή υπάρχει, όμως, και η κοινωνία: Πώς θα αντέξει το δύστυχο παιδί την καζούρα (ελληνιστί bulling) των άλλων παιδιών για τη μαμά-άνδρα ή τον μπαμπά-γυναίκα;

Τα παιδιά αυτά δεν τα σκέφτονται οι ομοφυλόφιλοι. Καλά, αυτοί είναι άρρωστοι. Οι νομοθέτες, όμως, δεν θα τα σκεφτούν; Με τι μυαλό, με τι καρδιά θα θεσμοθετήσουν τον σχηματισμό παρά φύσιν οικογένειας;

Και ένα ερώτημα προς αυτούς: Θα το ήθελαν να είναι παιδιά μιας τέτοιας οικογένειας; Αν ναι, ας νομοθετήσουν. Αν όχι, ας μην καταδικάσουν αθώα πλάσματα στο ανάθεμα της κοινωνίας και σε διαρκή ηθικό θάνατο.

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ»;

Θέλοντας να περάσει στην ελληνική Ιστορία ως κεντροδεξιός μεταρρυθμιστής και στο εξωτερικό ως εκσυγχρονιστής, ο Πρωθυπουργός με παραινέσεις και… φροντιστήρια πηγαίνει κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, με την ισχνή δικαιολογία του δικαιωματισμού των παιδιών.

Η πλέον… σουρεαλιστική περίοδος της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι αυτή που ζουν εσχάτως σε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την επικείμενη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί σε μία περίοδο απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας, στο κυβερνών κόμμα σπαταλούν αχρείαστα το πολιτικό κεφάλαιό τους και προκαλούν εμφατικές τάσεις αποσυσπείρωσης εντός της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας για ένα θέμα που όχι μόνο δεν ιεραρχείται ως σοβαρό από την ελληνική κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα όταν οι πολίτες ερωτούνται σχετικά απαντούν με πλειοψηφικά ποσοστά ότι διαφωνούν με τη νομοθέτηση.

Των γραφομένων το αληθές επιβεβαιώνει ακόμη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την εταιρεία  OpinionPoll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ειδησεογραφικού ιστότοπου TheTOC. Στο συγκεκριμένο γκάλοπ, εναντίον του γάμου ομόφυλων ζευγαριών τάσσεται το 50,4%, με το ποσοστό των ψηφοφόρων που εναντιώνονται να εκτοξεύεται στο 71,9% όταν η ερώτηση αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους της κοινωνικής άρνησης που εκδηλώνεται για το επίμαχο ζήτημα, αξίζει να σημειωθεί ότι το 50,4% των «OXI» στην δημοσκόπηση της Opinion Poll αντιστοιχεί στους μισούς και πλέον ψηφοφόρους που πήγαν στην κάλπη των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, ήτοι σε περισσότερους από 2.647.000 ανθρώπους!!!

Αν, μάλιστα, γίνει ο ίδιος υπολογισμός αποκλειστικά για όσους δήλωσαν στο γκάλοπ της Opinion Poll ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές είχαν ψηφίσει Ν.Δ., τότε η κυβερνώσα παράταξη εισπράττει 1.235.348 «ΟΧΙ» από τους συνολικά 2.115.322 πολίτες που στις 25 Ιούνιου γέμισαν την «γαλάζια» κάλπη και έδωσαν την αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρέπει να είναι ιστορικά από τις ελάχιστες φορές, αν όχι η μοναδική, που μία κυβέρνηση πάει με τόσο εξόφθαλμο τρόπο κόντρα στο κοινό αίσθημα, αρνούμενη ταυτόχρονα τις σοβαρές ενστάσεις και δεκάδων βουλευτών της, επιλέγοντας μάλιστα να τους κάνει διήμερο «σεμινάριο επιμόρφωσης-πειθούς» αντί να ανακρούσει πρύμναν και να ξανασκεφτεί όλες τις παραμέτρους μιας διχαστικής νομοθέτησης.

Ως εκ τούτου, προκύπτει εύλογα το ερώτημα: «Γιατί επιδεικνύεται τέτοια ζέση για την εν λόγω νομοθέτηση. Καταρχάς δεν επεξηγείται με επάρκεια ποια «τάξη» και ποιο «δικαίωμα» θα αποκαταστήσει το επικείμενο νπου … ΔΕΝ καλύπτεται απ το ήδη υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που ορίζει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Κι ακόμα, δεν απαντιέται με το «ΜαρθαΒούρτσιο» επιχείρημα ότι: «νομοθετούμε για να σώσουμε κάποια λίγα παιδιά από δυνητική ορφάνια», το οποίο, εν ολίγοις,επικαλείται ο… διαφωτιστής Άκης Σκέρτσος ο οποίοςέχει την ευθύνη για την Στρατηγική του κόμματος αναφορικά με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Υπάρχει άραγε κάποια νομική γνωμοδότηση που να λέει ότι είναι π.χ. αντισυνταγματικό να συνομολογηθεί ενυπόγραφα από δύο ομόφυλους συζύγους στο πλαίσιο Συμφώνου Συμβίωσης, ότι ο ένας σύζυγος θα γίνει ανάδοχος του τέκνου του άλλου συζύγου σε περίπτωση θανάτου; Αν  είναι έτσι, ας το μάθουμε.

Εκτός, πια, αν η όλη ιστορία της «τακτοποίησης» της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω της νομοθέτησης του γάμου μεταξύ ομοφύλων γίνεται για το πολιτικό πρεστίζ της Αθήνας και την έξωθεν (στην Ε.Ε.) καλή μαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα δικαιωματισμού.

Ας το κρατήσουμε το τελευταίο, μιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πόσταρε μεταξύ άλλων την Κυριακή,στον λογαριασμό του στο facebook, ότι στο θέμα του γάμου ομοφύλων δεν καινοτομεί, αλλά θέλει να εφαρμόσει «αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης».

Ας το κρατήσουμε για ακόμη έναν λόγο: την περασμένη Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε εμφατικά στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι: «πάντα οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Οικογενειακό Δίκαιο γίνονταν από την κεντροαριστερά και κατά κανόνα η κεντροδεξιά ήταν πίσω από τις εξελίξεις».

Ίσως αυτή η αποστροφή του λόγου του Πρωθυπουργού να απαντά, τελικά, και στο ερώτημα του… ενός εκατομμυρίου:

Ότι δηλαδή στην Ελλάδα θα γίνει νόμος του κράτους ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να συμβαδίσουμε με τους… πολιτισμένους της Εσπερίας αλλά και για μην προσπεράσει σε… προοδευτισμό η Κεντροαριστερά την Κεντροδεξιά!!!

Αν μαζί με αυτά έρθει και καμιά «παρασημοφόρηση» από τις Βρυξέλες, ακόμη καλύτερα!

Άλλωστε,  για την καρποφόρηση της επιθυμητής φιλοδοξίας του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπηρετήσει κάποια στιγμή σε υψηλά ευρωπαϊκά αξιώματα, θα χρειαστεί και εκσυγχρονιστικόπροοδευτικό «λίπασμα», όπως ο δικαιωματισμός υπέρ των παιδιών.

ΠΑΝΕ ΑΝΤΑΜΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ…

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» (δεν) προσμένουν, όπως λέει ο ποιητής, «κάποιο θάμα». 

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιθανότερο είναι να πάθουν αυτό που λέει ο άλλος στίχος: 

Ο εξευτελισμός (τους) να γίνει τέλειος…

Γι’ αυτήν την τραγική, και κωμική μαζί, κατάσταση, δεν έχουν ευθύνη μόνο όσοι τη συντηρούν. Αλλά και όσοι απλώς παρατηρούν και σιωπούν νομίζοντας ότι στο τέλος θα αναλάβουν αυτοί 

Στα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ δεν υπολογίζουν ότι ο ΛΑΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ και πως ότι απομείνει μετά τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ θα είναι οι πολιτικοί σκελετοί τους..

*Προέδρου του ΧριστιανοΔημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ