Prichard Colon: Η συγκλονιστική ιστορία του πυγμάχου που έμεινε φυτό από αντικανονικά χτυπήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Prichard Colon είναι ένας επαγγελματίας πυγμάχος από το Πουέρτο Ρίκο που υπέστη εγκεφαλικό τραύμα που άλλαξε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πυγμαχίας το 2015.

Στις 17 Οκτωβρίου 2015, ο Colon αγωνιζόταν εναντίον του Terrel Williams σε πανεθνική τηλεοπτική μετάδοση του Premier Boxing Champions.

Στον ένατο γύρο, ο Williams χτύπησε τον Colon με μια παράνομη γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο Κόλον έπεσε αμέσως στον καμβά και δεν μπόρεσε να σηκωθεί. Καταφέρω όμως και σηκώθηκε, αντέχοντας άλλους δύο γύρους.εντέλει, αποκλείστηκε διότι οι συνεργάτες του του έβγαλαν τα γάντια στον ένατο γύρο, νομίζοντας πως είχε συμπληρωθεί ο 10ος! Έμεινε όρθιος μέχρι τέλους, παράτα απανωτά αντικανονικά χτυπήματα που δέχτηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπως θα δείτε στο βίντεο του αγώνα.

Ο Colon μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από την παράνομη γροθιά.

Η αιμορραγία προκάλεσε στέρηση οξυγόνου σε μέρη του εγκεφάλου του Colon με αποτέλεσμα μόνιμη βλάβη. Ο Colon υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να ανακουφίσει την πίεση στον εγκέφαλό του.

Μετά το χειρουργείο, ο Colon ήταν σε κώμα για 221 ημέρες. Διαγνώστηκε με εγκεφαλικό τραύμα.

Ο τραυματισμός επηρέασε τις κινητικές του δεξιότητες, την ομιλία και τη γνωστική του ικανότητα. Σε ηλικία 26 ετών, ο Colon έμεινε παράλυτος, ανίκανος να περπατήσει ή να φροντίσει τον εαυτό του.

Ο τραυματισμός τερμάτισε την πολλά υποσχόμενη καριέρα του Colon στην πυγμαχία. Πυροδότησε επίσης συζητήσεις σχετικά με την καλύτερη προστασία των μαχητών από παράνομες γροθιές και τη βελτίωση των ιατρικών διαδικασιών μετά τον αγώνα.

Δείτε ολόκληρο τον επίμαχο αγώνα και τα ποσά παράνομα χτυπήματα δέχτηκε ο αθλητής

Η περίπτωση του Colon τόνισε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μπόξερ και την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και επιβολής εντός του ρινγκ.

Κλινικά επακόλουθα:

– Ο Colon έμεινε με σημαντικές κινητικές αναπηρίες, βασιζόμενος σε αναπηρικό καροτσάκι

– Έχασε την ικανότητα να μιλά και να επικοινωνεί

– Οι γνωστικές ικανότητες παρέμειναν πολύ εξασθενημένες με ελλείμματα στη μνήμη, τη γλώσσα, την προσοχή

– Απαιτείται 24ωρη υποστηρικτική φροντίδα για όλες τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής

Η σοβαρή βλάβη οδήγησε σε μόνιμη αναπηρία για τον Colon σε ηλικία μόλις 26 ετών. Η υπόθεση υπογραμμίζει τους κινδύνους του τραύματος στην πυγμαχία και την ανάγκη για καλύτερες ιατρικές διασφαλίσεις.

Η οικογένεια του κατέθεσε αίτηση για αποζημίωση 50 εκατομμυρίων €, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο αρμόδιος γιατρός ήταν εξωτερικός συνεργάτης και είχε προστασία από κάθε νομική ευθύνη!

Ο πυγμάχος – εγκληματίας που το προκάλεσε τα απανωτά παράνομα χτυπήματα, παρέμεινε ατιμώρητος και αγωνίζεται ακόμα και σήμερα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ