Χάος με τις επιδοτήσεις ρευματος στις επιχειρήσεις – Οι πάροχοι τις ζητούν πίσω απο τους επιχειρηματιες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το απόλυτο χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις υπεύθυνες δηλώσεις χιλιάδων επιχειρήσεων που δικαιούνταν τις επιδοτήσεις που έλαβαν για το ρεύμα το 2022, με τους παρόχους να ζητούν να τις υπογράψουν τώρα. Παράλληλα, υπάρχουν και καταγγελίες πως τους ζητούν πίσω και χρήματα μέσω των λογαριασμών που εκδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 700.000 επιχειρήσεις έλαβαν ήδη ή πρόκειται να λάβουν τις επόμενες μέρες ραβασάκι από τους παρόχους ρεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς εξηγεί πως οι πάροχοι είχαν αποστείλει επιστολή στους δικαιούχους ζητώντας υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης και τώρα ζητούν επιστροφή των χρημάτων της επιδότησης από όσες επιχειρήσεις δεν την υπέγραψαν. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για «διαφορά» μεταξύ των μειωμένων χρεώσεων και των επιδοτήσεων υπέρ του παρόχου, η οποία πρέπει να…επιστραφεί ως επιπλέον οφειλή προς τον πάροχο.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι μία περίπτωση με επιχείρηση στο Πικέρμι, που σε περίοδο κατανάλωσης μιας ημέρας ήρθε έκτακτος λογαριασμός 1.355 ευρώ. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ ο καταναλωτής από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγες, πάροχοι φαίρονται να κρατάνε και μέρος της επιδότησης το οποίο θα δώσουν μετά στις επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ